Найбільш запеклі бої з окупантами тривають в Бахмуті та Мар'їнці

За матеріалами інтернет-видань 15.05.2023 359

На зображенні може бути: 2 людини

 

   Слава Україні! Розпочалася чотириста сорок шоста доба широкомасштабної збройної агресії російської федерації проти нашої держави.
   Сьогодні вночі, вчерговe, російські терористи атакували Україну ударними дронами-камікадзе «Shahed». Інформація щодо наслідків цієї атаки наразі уточнюється.
   Минулої доби противник завдав 11 ракетних ударів, зокрема, по містах Харків, Костянтинівка та селищу Золочів. Крім того, завдав 41 авіаційного удару та здійснив 74 обстріли з реактивних систем залпового вогню по позиціях наших військ та населених пунктах. Постраждали мирні люди, зруйновано та пошкоджено приватні житлові будинки та інша цивільна інфраструктура.
   Ймовірність завдання ракетних та авіаційних ударів по всій території України залишається високою.
   Ворог продовжує зосереджувати основні зусилля на Лиманському, Бахмутському, Авдіївському та Мар’їнському напрямках - відбулось 46 бойових зіткнень. В епіцентрі бойових дій залишаються Бахмут та Мар’їнка.
   На Бахмутському напрямку ворог продовжує вести наступальні дії. Тривають важкі бої за місто Бахмут. До того ж, протягом доби, противник вів безуспішні наступальні дії у напрямку населених пунктів Григорівка, Богданівка та Предтечине.
   На Авдіївському напрямку противник завдав авіаційних ударів в районах Новокалинового та Авдіївки, здійснив обстріли населених пунктів Степове, Ласточкине, Авдіївка, Тоненьке, Нетайлове, Первомайське та Карлівка Донецької області.
На зображенні може бути: 1 особа
   На Мар’їнському напрямку підрозділи сил оборони відбили численні атаки противника в районі міста Мар’їнка. В той же час, ворожих обстрілів зазнали Красногорівка, Георгіївка, Побєда та Новомихайлівка Донецької області.
   Ворог і надалі намагається поповнювати втрати в живій силі за рахунок примусової мобілізації на тимчасово захоплених територіях України. Так, в низці населених пунктів Херсонської області, відзначаються факти насильницького затримання чоловіків, які раніше відмовились від українського громадянства на користь російського. Після затримання, в ході першої установчої бесіди, окупанти вимагають від таких громадян неправомірну грошову винагороду за відстрочку від мобілізації. Осіб, які відмовляються від сплати хабаря, або не мають необхідної суми коштів, окупанти відправляють до польових таборів для проходження прискореного курсу загальновійськової підготовки. Після цього вказані особи потрапляють до населених пунктів, що межують з лінією бойового зіткнення.
   Авіація Сил оборони за добу завдала 17 ударів по районах зосередження особового складу та військової техніки противника. Також нашими захисниками збито 2 ворожих розвідувальних БпЛА типу “Орлан-10” та знищено БпЛА “Supercam”.
   Підрозділи ракетних військ і артилерії уразили 1 пункт управління, 6 районів зосередження живої сили, 4 артилерійських підрозділи на вогневих позиціях, 1 засіб протиповітряної оборони та ще 7 важливих цілей противника.
Підтримуймо Збройні Сили! Переможемо!
Слава Україні!
На зображенні може бути: текст «reHepaлbHий wTa6 3C yKpaйHи iHфopmye npoTRrom poTRrom24.02.22-15.05.2023 15.05.2023 OPICHTOBHI BTpaTи npoTиBHиKa cKлaли: лKBAoBaHo oco6oBoro cKлaAy +580 : 199460 LIQUIDATED PERSONNEL 3059 TANKS TAHKIB 6oйoBиx 6poHboBaHиx mawиH +11 7336 ARMOURED PERSONNEL VEHICLE apTилepйcbKиx cиcTem pc3B +21/0 3130/562 ARTILLERY SYSTEMS MLRS 316 3aco6и nno ANTI-AIRCRAFT WARFARE SYSTEMS 308/294 AIRCRAFT/HELICOPTERS ΛΙΤΑΚΙΒ/ΓΕΛΙΚΟΠΤΕΡΙΒ 6nлa onepaTиBHo-TaKTи4Horo piBHR +24 2020 UAV OPERATIONAL TACTICAL LEVEL KpилaTi paKeTи CRUISE MISSILES Kopa6л /KaTepи WARSHIPS/BOATS aBTomo6лbHa TEXHIKA TA uиcTepHи 3 nmm +16 6034 VEHICLES FUEL TANKS cneuaлbHa TEXHIKA SPECIAL EQUIPMENT +3»

Поділитися текстом в мережах:
Репости вітаються !
>>> Підписуйтесь на нашу Фейсбук-сторінку
>>> Читайте нас в Telegram
>>> Підбірка новин сайту в GoogleNews
>>> Статті з газети Фермер Придніпров'я
Новини ОТГ