Найбільша кількість браконьєрів - у Черкаській, Полтавській та Дніпропетровській областях

За матеріалами інтернет-видань 19.05.2022 623

Найбільш резонансні факти  браконьєрства виявили Хмельницький  і  Чорноморський рибпатрулі.
Зокрема, на р. Іква громадяни масово знищували рибу електрострумом. Браконьєри встигли вбити майже 900 рибин та завдали шкоди довкіллю на понад 1,5 млн грн.
А на Дністровському лимані двоє займалися незаконним промислом – сітками без бирок із забороненим кроком вічка. Порушники «наловили» риби на загальну суму майже 600 тис. грн. Такі дані наводить 18 травня Мінагрополітики.
З метою збереження біорізноманіття і задля захисту місць природного відтворення риб, Держрибагентством встановлено весняно-літню нерестову заборону на лов водних біоресурсів. Однак це не зупиняє недобросовісних рибалок, і вони продовжують знищувати рибу.

  • Так, лише за перший місяць нересту рибоохоронними патрулями Держрибагентства зафіксовано понад 1 тисячу порушень. Найбільшу кількість браконьєрів викрито у Черкаській, Полтавській та Дніпропетровській областях.

Рибпатрульні вилучили у порушників майже 9 тонн водних біоресурсів та майже 1,3 тисячі заборонених знарядь лову. Сума збитків, завданих рибному господарству протягом місяця склала понад 14 млн. грн.
 


Поділитися текстом в мережах:
Репости вітаються !
>>> Підписуйтесь на нашу Фейсбук-сторінку
>>> Читайте нас в Telegram
>>> Підбірка новин сайту в GoogleNews
>>> Статті з газети Фермер Придніпров'я
Новини ОТГ