Рейдерство нивотрудівської землі фірмою Сергія Касьянова: порушене кримінальне провадження

Григорій Давиденко 19.05.2022 1142

Переглянути оригінальне зображення

На знімку: будівля Криворізької РДА

Гучний «віджим» землі ПП «АВІ» Анатолія Гергеля в Ниві Трудовій, внаслідок чого 11 травня пошкоджені 10 га засіяного соняшнику, кваліфікований правоохоронцями як кримінальний злочин. За фактом передачі цієї ріллі невстановленою особою в розпорядження ТОВ «Стронг – інвест» (один із бенефіціарів – ексглава Дніпро ОДА Сергій Касьянов) підрозділом дізнання відділення № 8 Криворізького району ГУ НП у Дніпропетровській області 13 травня порушене провадження за ч. 1 ст. 190 ККУ «Шахрайство».

Відомо, що 48, 1 га землі «АВІ» передав ТОВ «Стронг – інвест» своїм наказом начальник військової адміністрації Нивотрудівської сільської ради Андрій Ровнов 29 березня.

- Провадження відкрите за фактом шахрайства, а не проти конкретної посадової особи, - пояснив «Фермеру Придніпров’я» адвокат ПП «АВІ» Олег Лантух. – Слідство має встановити коло причетних до цієї оборудки посадовців. Ймовірно, військова адміністрація Ниви Трудової і створювалася для одноразового застосування - виключно для «віджиму» землі.

Цю версію підтверджує і відповідь голови Нивотрудівської сільської ради Ірини Пелецької 5 травня народному депутату Денису Маслову, який контролює розслідування цієї резонансної справи: «Розпорядженням начальника Дніпропетровської ОВА В. Резніченка 15 квітня 2022 р. розпорядження Криворізької районної військової адміністрації від 11. 03. 2022 р. «Про утворення військової адміністрації Нивотрудівської сільської ради» скасоване. Винесені рішення ВА не належать до документообігу Нивотрудівської с/р». 

Відповідь схожа на прислів’я «я - не я, і хата - не моя». З огляду на ознаки того, що Нивотрудівська с/р прагне заховати кінці земельної оборудки у воду, Д. Маслов надіслав депутатський запит про всі дії щодо створення та діяльності військової адміністрації Нивотрудівської с/р до Криворізької РВА.


Поділитися текстом в мережах:
Репости вітаються !
>>> Підписуйтесь на нашу Фейсбук-сторінку
>>> Читайте нас в Telegram
>>> Підбірка новин сайту в GoogleNews
>>> Статті з газети Фермер Придніпров'я
Новини ОТГ