Найбільше картоплі вирощуватимуть у Вінницькій, Житомирській, Львівській областях

За матеріалами інтернет-видань 11.04.2022 581

В Україні почали садити «другий хліб» – картоплю. З початком воєнного стану картопля увійшла до переліку найбільш затребуваних продуктів з боку населення у гарячих точках. Проте у традиційних «картоплярських» регіонах спочатку треба розмінувати поля, а потім садити картоплю. Про це повідомив 10 квітня комітет ВР України з питань аграрної та земельної політики, передає "Фермер Придніпров'я".
За прогнозами експертів,  сумарно під овочі на 2022 р. заплановано 1491,4 тис. га. Найбільші площі традиційно будуть зайняті картоплею – 1116,65 тис. га або 74,9%, 3,7% – помідорами, 3,6% – капустою, 3,1% – цибулею, 2,8% – огірками. Сукупна частка площ під морквою і буряками становить 4,7%, під баштанними (кавун, диня, гарбуз і кабачок) – 7,1%. Найменші частки займають площі під часник, перець стручковий і баклажани, сукупно – 2,4%.
Найбільше картоплі вирощуватимуть у Вінницькій, Житомирській і Львівській областях – 102,8, 98,6 та 95,6 тис. га відповідно, що становить дещо більше ніж всього обсягу. Овочів відкритого ґрунту – у Львівській, Дніпропетровській, Херсонській, Вінницькій і Черкаській областях (40,5% від загального обсягу).


Поділитися текстом в мережах:
Репости вітаються !
>>> Підписуйтесь на нашу Фейсбук-сторінку
>>> Читайте нас в Telegram
>>> Підбірка новин сайту в GoogleNews
>>> Статті з газети Фермер Придніпров'я
Новини ОТГ