Найурожайніші сорти картоплі: прогноз 2024

Новини компаній 17.04.2024 275

Тогорічний врожай картоплі був доволі високим — фермери з різних куточків України відзначають, що найкращий результат продемонстрували висококрохмальні сорти. А використання мінеральних добрив — таких, як нітроамофоска для картоплі, стало важливим вкладенням для підвищення врожайності. Чого ж чекати у сезоні 2024? Ми поспілкувалися з представниками різних фермерських господарств в Україні, та запитали їхню думку про те, яким сортам картоплі варто надати перевагу цьогоріч.

A wooden crate with potatoes in it in a field

Добірка урожайних сортів картоплі

Загальний рейтинг має такий вигляд:

  • Рів'єра — це середньостиглий сорт картоплі з дуже високою врожайністю. Має чудовий смак та відповідні якості для зберігання. Картоплини мають великий розмір і хорошу транспортабельність. Урожайність може досягати, за сприятливих умов, до 35-50 тонн на гектар. 
  • Арізона — середньостиглий сорт з високою стійкістю до хвороб, добре зберігається взимку. Урожайність — до 40 тонн на гектар.
  • Гранада — це сорт картоплі з високим врожаєм та чудовим смаком. Вона належить до середньостиглих сортів. Бульби Гранади мають округлу форму та червону шкірку. М'якуш жовтого кольору має ніжний, кремовий смак. Цей сорт добре зберігається та має високу стійкість до хвороб. Гранада чудово підходить для варіння, смаження та приготування різноманітних картопляних страв. Врожайність — до 70 тонн на гектар за сприятливих умов. 
  • Коннект — відомий своєю високою урожайністю та стійкістю до хвороб. Він належить до середньостиглих сортів. Бульби "Коннект" мають овальну форму зі світло-жовтою шкіркою. Цей сорт добре підходить для варіння, смаження та приготування будь-яких картопляних страв. Середня врожайність — до 60 тонн на гектар.

Обираючи сорт для посадки важливо врахувати клімат вашого регіону, погодні умови, особливості ґрунтів. Не варто нехтувати вчасним підживленням картоплі: зокрема, використовуючи мінеральні добрива Тетра-Агро. Нітроамофоска-М від українського виробника містить комплекс поживних речовин, які забезпечують розвиток сильних і здорових рослин, що впливає на підвищення врожайності картоплі. Фосфор та калій, які міститься в добриві, сприяють формуванню сильних коренів, що дозволяє рослинам ефективно забирати воду та поживні речовини з ґрунту.

Азот допомагає рослинам впоратися зі стресовими умовами, такими як посуха чи холод, забезпечуючи нормальний ріст та розвиток навіть у несприятливих умовах. Загалом, використання Нітроамофоска-М сприяє забезпеченню здорового росту, високої врожайності та якості продукції картоплі, що робить його важливим компонентом в системі вирощування цієї культури. Бажаємо багатих врожаїв


Поділитися текстом в мережах:
Репости вітаються !
>>> Підписуйтесь на нашу Фейсбук-сторінку
>>> Читайте нас в Telegram
>>> Підбірка новин сайту в GoogleNews
>>> Статті з газети Фермер Придніпров'я
Новини ОТГ