Нам важливо, щоб українські аграрії не втратили ще один сезон, - Сінді Маккейн

За матеріалами інтернет-видань 16.07.2023 490
Нам важливо, щоб українські аграрії не втратили ще один сезон, - Сінді Маккейн

Так зазначила Виконавча директорка Всесвітньої продовольчої програми ООН Сінді Маккейн. Вона під час онлайн-зустрічі з Першим віцепрем'єр-міністром - Міністром економіки України Юлією Свириденко обговорила стан повернення в господарську експлуатацію земель сільськогосподарського призначення.
Як зазначила Юлія Свириденко, Україна налаштована вже цього року повернути в експлуатацію до 35% земель сільгосппризначення зі 470 тисяч га, визначених для першочергового розмінування. Для пришвидшення очищення території ( всього потенційно забрудненими є понад 170 тисяч квадратних кілометрів нашої держави ) Уряд працює над посиленням спроможностей операторів з розмінування. Зокрема, за словами  Юлії Свириденко, на платформі на підтримку України «United24» відкрито рахунок, кошти з якого будуть спрямовані саме на гуманітарне розмінування.

Юлія Свириденко подякувала Сінді Маккейн за допомогу, яку надає Всесвітня продовольча програма ООН українцям та за реалізацію програм, зокрема з підтримки українського агросектору. Говорячи про програму з розмінування земель дрібних фермерів, яку WFP, FAO та FSD розпочали реалізовувати минулого місяця, Юлія Свириденко висловила сподівання на якнайшвидше масштабування проєкту на інші регіони.

«Такі ініціативи, як проєкт з розмінування земель дрібних фермерів, який ви реалізуєте на Харківщині, допомагають Україні швидше очистити території, сільгоспвиробникам - знову вирощувати врожаї на своїх землях. Тож ми зацікавлені в розширенні проєкту на інші регіони та в тому, щоб подібних ініціатив від міжнародних інституцій було більше», - підкреслила Юлія Свириденко.

У свою чергу Сінді Маккейн наголосила, що Всесвітня продовольча програма ООН повністю підтримує прагнення України якнайшвидше очистити території та й далі надаватиме допомогу, зокрема, і в сфері розмінування.

«Нам важливо, щоб українські аграрії не втратили ще один сезон», - зазначила Виконавча директорка WFP.
 


Поділитися текстом в мережах:
Репости вітаються !
>>> Підписуйтесь на нашу Фейсбук-сторінку
>>> Читайте нас в Telegram
>>> Підбірка новин сайту в GoogleNews
>>> Статті з газети Фермер Придніпров'я
Новини ОТГ