У селах громад Дніпропетровщини тривають руйнівні пожежі

За матеріалами інтернет-видань 16.07.2023 294
У селах громад Дніпропетровщини тривають руйнівні пожежі

За повідомленням Головного управління ДСНС України у Дніпропетровській області, 15 липня рятувальники боролися з вогнем у селах громад області.
Так, за межами села Водяне Гречаноподівської сільської територіальної громади Криворізького району вогнеборці місцевої пожежної команди ліквідували займання сухої трави на площі 0,5 га. У селі Веселий Став Карпівської сільської територіальної громади Криворізького району, де вогонь встиг знищити 2,5 га рослинності, надзвичайники врятували від займання сінник.
У селі Кодак Софіївської селищної територіальної громади Криворізького району врятоване від вогню поле та ліквідовано пожежу на відкритій території площею 1,5 га.
У селищі Томаківка Нікопольського району рятувальники загасили займання сухої рослинності на площі 1 га. За межами села Орлівщина Піщанської сільської територіальної громади Новомосковського району вогнеборці місцевої пожежної команди ліквідували масштабне займання в екосистемі, площа якого склала 2,5 га.
У  Нікополі надзвичайники побороли пожежу на відкритій території  площею 1 га.
Всім добре відомий факт, що пожежі в екосистемах негативно впливають на довкілля.  Їдкий дим від спалювання трави та  сміття стає причиною хвороб багатьох  людей. Втім, це не зупиняє громадян ігнорувати прохання рятувальників про дотримання правил пожежної безпеки та збереження екосистем регіону.

"Шкодимо природі - шкодимо самі собі!" - проста істина від ДСНС.
 


Поділитися текстом в мережах:
Репости вітаються !
>>> Підписуйтесь на нашу Фейсбук-сторінку
>>> Читайте нас в Telegram
>>> Підбірка новин сайту в GoogleNews
>>> Статті з газети Фермер Придніпров'я
Новини ОТГ