Нарешті! Розпочалися масові обшуки на підприємствах злочинного угрупування братів Дубинських

Микола Ясень 12.08.2024 173

 

В перших рядках цього повідомлення для початку уточнюємо чи нагадуємо, що мова йде про братів-ділків кілька років поспіль близьких соратників найвищих у Дніпрі посадовців обласної спочатку дежавної, а останнім часом і воєнної адміністрації. Особливо ця спайка-дружба з розпилювання бюджетних коштів саме на Дніпропетровщині відбувалася, коли ОДА - ОВА очолював  В алентин Резніченко і його компанія. І це не зважаючи на те, що братів Дубинських наполегливо вимагали видати правоохоронці Сполучених Штатів Америки. Бо Дубинські наслідили і там.

А покеищо тепер читаємо офіційне повідомлення:

У підозрюваних конфіскують “Майбахи” та інше майно, яким брати обжилися за рахунок схем із розкрадання державних коштів на різноманітних підрядах.

Як повідомляє “Sobitie” з посланням на Департамент стратегічних розслідувань Національної поліції України, організовану злочинну групу братів Дубинських, яка протягом тривалого часу здійснює розкрадання бюджетних коштів у сфері житлово-комунального господарства та будівництва, силовики почали розробляти на цьому тижні.

Вже відомо, що в рамках цієї роботи було проведено низку обшуків як у Дніпрі, так і в Чернівцях (мер яких, Роман Кличук, мав необережність «прихистити» ділків, виставивши їх «меценатами» місцевої футбольної команди, через яку, скоріше за все, і відмивалися вкрадені кошти).

За інформацією з власних джерел, журналістам стало відомо, що силовики штурмували готель, у якому сховались перелякані брати.

В рамках обшуків були вилучені дороговартісні автівки «Maybach» (на колеса від яких, самі того не знаючи, «скинулися» українці, що воюють, і мешканці нашої області) та інше майно.

Нагадаємо, що на початку листопада 2022-го журналісти «Схем» опублікували розслідування про те, як пов’язана з дівчиною тодішнього голови ДніпрОВА Валентина Резніченка фірма отримала тендерів на відбудову інфраструктури на 1,5 млрд гривень. Це рекордна сума у порівнянні з фінансуванням відновлення доріг у інших регіонах. Ця фірма – «Будінвест Інжиніринг», а її співвласники – Яна Хланта (пов’язана з Резніченком) і Павло Чухно – віцепрезидент дніпровського баскетбольного клубу «Прометей», менеджер і партнер дніпровських бізнесменів Володимира та Леоніда Дубинських.

Згодом правоохоронці розпочали більш детально розробляти діяльність братів Дубинських (яких, до речі, розшукує FBI, однак для видачі їх з України, схоже, доведеться залучати Інтерпол) та з’ясували, що схема з розкрадання державних коштів діяла не один рік і була більш масштабною, ніж історія з «Будінвест Інжинірингом».

Брати використовували кущ більш ніж з 20 підприємств та декілька прихованих офісів, яким за попередньою змовою із керівниками бюджетних установ (та через «заточку тендерів»), перераховувались мільярди гривень. В подальшому підприємства, пов’язані з Дубинськими , шляхом невиконання робіт, використання неякісних матеріалів та завищення цін, розкрадали бюджетні кошти в особливо великих розмірах.

Наразі слідчі дії тривають, і, що безумовно позитивно, на них звертають увагу Telegram-канали, які традиційно пов’язують з керівництвом держави. Ось що, коментуючи ситуацію із вірогідно запланованим розкраданням державних коштів на будівництві військового кладовища, повідомив канал «Джокер»:

«Лише в Україні Вадик Єрмолаєв, який перебуває під санкціями Президента, може вигравати державний тендер на 1,8 млрд, а брати Дубинські перебувають у розшуку ФБР вигравати тисячі тендерів».

Чи зміниться ця картина – побачимо в найближчому майбутньому. Адже, як і війна, це – великий тест для керівництва нашої Держави.


Поділитися текстом в мережах:
Репости вітаються !
>>> Підписуйтесь на нашу Фейсбук-сторінку
>>> Читайте нас в Telegram
>>> Підбірка новин сайту в GoogleNews
>>> Статті з газети Фермер Придніпров'я
Новини ОТГ