Наше першочергове завдання - боєприпаси для України», - Урсула фон дер Ляєн у Києві

За матеріалами інтернет-видань 10.05.2023 315
Фідбек на шляху до ЄС. Навіщо Урсула фон дер Ляєн приїхала до Зеленського - Фото
   🇪🇺 🇺🇦 "Київ як столиця України є осередком сучасних європейських цінностей. Україна знаходиться на передовій захисту всього, що цінують європейці: нашої свободи, нашої демократії, нашої свободи думки і слова. Україна мужньо бореться за ідеали Європи, які ми сьогодні святкуємо." - заявила Президентка Європейської Комісії Урсула фон дер Ляєн 9 травня 2023 року у Києві. (English below)
"Це честь і привілей бути тут саме 9 травня. 9 травня – це день святкування миру та єдності в Європі, пам’яті про уроки нашої історії та зобов’язання залишити краще майбутнє для наступних поколінь.
   У росії путін і його режим знищили ці цінності. І зараз їх намагаються знищити тут, в Україні. Тому що вони бояться успіху, який ви представляєте, і прикладу, який ви показуєте. І вони бояться вашого шляху до Євросоюзу.
   Але агресор уже драматично провалився. Україна протистояла нападу та успішно відбивається. І чому так? Перш за все тому, що як вільне суспільство України може розраховувати на незламну хоробрість мільйонів своїх жінок і чоловіків. Вони борються за наші європейські цінності, а окупантів витягують із в’язниць і забирають з вулиць, щоб відправити на передову.
   У цій боротьбі Європейський Союз та його країни-члени стоять пліч-о-пліч з Україною. 9 травня також символізує щось інше, а саме солідарність. Солідарність, яка народилася з уроків великих конфліктів 20-го століття. Це дух наших демократій.
   Першочерговим завданням є допомога у забезпеченні необхідних Україні боєприпасів. Ви знаєте, що ми працюємо в трьох напрямках. Найшвидший шлях – це негайне вивільнення боєприпасів із запасів держав-членів. Ми виділили на це 1 мільярд євро, і це працює. Значні запаси боєприпасів були доставлені або прямують в Україну. Таким чином, другий напрямок, який ми погодили минулого тижня, передбачає 1 мільярд євро з Європейського фонду миру для закупівлі державами-членами боєприпасів калібру 155 та 152 міліметрів. Щоб прискорити цю роботу, третій трек допоможе державам-членам наростити виробництво, збільшити його та прискорити доставку боєприпасів для потреб Збройних сил України та держав-членів.
   Україна бореться за ідеали Європи, які ми святкуємо сьогодні, щоб створити міцну єдність і мир, щоб представляти цінності свободи, різноманітності та людства, на яких побудована Європа. Ми ніколи не повинні забувати, що мир у Європі здавався неможливим, неймовірним і надто далеким упродовж більшої частини минулого століття. Але це було досягнуто, незважаючи на біль і незважаючи на поділ війни.       
   Оскільки ми сьогодні стоїмо тут, у країні, яка зазнала безглуздого, варварського нападу, дехто може подумати, що говорити про вільну та мирну Україну в Європейському Союзі неможливо, неймовірно або надто далеко. Але Європа полягає в тому, щоб зробити неможливе можливим. І Україна теж.
Слава Україні."
🇪🇺 🇺🇦 #ЗСУ вдячні за підтримку та допомогу #Європа / #AFU are grateful for #Europa support and help.
      Генеральний штаб ЗСУ, сторінка ФБ.

Поділитися текстом в мережах:
Репости вітаються !
>>> Підписуйтесь на нашу Фейсбук-сторінку
>>> Читайте нас в Telegram
>>> Підбірка новин сайту в GoogleNews
>>> Статті з газети Фермер Придніпров'я
Новини ОТГ