Наступного року посівні площі під цукровим буряком в Україні збільшаться
За словами генерального директора УПІ-АГРО Романа Огородова, в Україні стабільно маємо профіцит цукру, який в наступному сезоні буде зростати. За деякими оцінками, в наступному році посівні площі під цукровим буряком в Україні збільшаться на 10-20%, а виробництво цукру зросте до 2 млн.т у рік.
Наразі в Україні вже виробляють близько 1,8 млн. тонн цукру, а внутрішнє споживання становить 900 тис.т.
«Україна активно експортує цукор до ЄС, і це буде продовжуватися в наступному сезоні, щоб покрити дефіцит на ринках деяких країн Європейського Союзу. Окрім того, український цукор цікавий і для світового ринку, де, за прогнозами експертів, відбудеться збільшення дефіцитного балансу цього продукту. Тому, навіть враховуючи усі логістичні та інші труднощі, спричинені війною, рентабельність цукрового виробництва в Україні буде мати позитивну динаміку», – зазначив Роман Огородов, перебуваючи в Лондоні на 32-ому Міжнародному семінарі Міжнародної організації цукру (International Sugar Organization).
>>> Підписуйтесь на нашу Фейсбук-сторінку >>> Читайте нас в Instagram >>> Підбірка новин сайту в GoogleNews >>> Статті з газети Фермер Придніпров'я