Нате вам нових професіоналів

За матеріалами інтернет-видань 11.05.2024 410

 

 

   
 

Марія КРАМАР.

ДО Національного класифікатора професій у групу «Професіонали в галузі соціального захисту населення» розділу «Професіонали» внесено відомості щодо професійного стандарту «Фахівець із супроводу ветеранів війни та демобілізованих осіб».

Про це інформує пресслужба Міністерства у справах ветеранів. «Усі потреби, що виникають у ветеранів та ветеранок в рамках переходу від військової служби до цивільного життя, повинні діставати фахову підтримку та допомогу, яка може бути забезпечена саме таким фахівцем із супроводу», — йдеться у повідомленні.

Зокрема, він надаватиме роз’яснення щодо можливостей, прав, гарантій, пільг, отримання публічних (електронних публічних), соціальних, освітніх, реабілітаційних, психологічних та інших послуг. Наприклад, з питань оформлення відповідних документів тощо.

До речі, за даними опитування соціологічної групи «Рейтинг», у березні поточного року 70 відсотків українців мають серед близьких тих, хто воював чи воює на фронті починаючи з 24 лютого 2022 року. При цьому 41% респондентів припускають, що можуть стати ветеранами в майбутньому, 53% — протилежної думки. Також опитування свідчить, що суспільство відчуває найбільшу довіру до військових: 96% довіряють ветеранам АТО, які тепер знову воюють, по 94% ставляться з великою повагою до військовослужбовців ЗСУ та до ветеранів нинішньої війни, 84% — до ветеранів АТО (ООС) 2014-2021 рр.

   Газета "СІЛЬСЬКІ ВІСТІ"

Поділитися текстом в мережах:
Репости вітаються !
>>> Підписуйтесь на нашу Фейсбук-сторінку
>>> Читайте нас в Telegram
>>> Підбірка новин сайту в GoogleNews
>>> Статті з газети Фермер Придніпров'я
Новини ОТГ