Наумова і Кулініча на посади в СБУ призначив Зеленський, - Тарас Чорновіл

За матеріалами інтернет-видань 11.04.2023 452
олег кулініч затримання
    Затримання агента фсб Олега Кулініча 16 липня 2022 р.
    Майже на всіх сайтах учорашніх новинах стоїть матеріал із назвою чи першою стрічкою: "російських агентів Кулініча та Наумова в СБУ призначав особисто Баканов". Це слова Сергія Рахманіна, який далі розповідає, що якихось перевірок чи контролю за призначенням зрадників не було. У всьому винен Іван Баканов, а Володимир Зеленський не віддає під суд і слідство свого друга дитинства й десь його ховає від покарання.
    З частиною тез можна погодитися. Але, народе, загляньмо в Конституцію України. Там чітко виписано, хто призначає посадовців у СБУ. І там ніякий голова СБУ не згадується. Так само не мають доступу до призначень в СБУ Кабмін чи Верховна Рада. Всі призначення здійснює своїми указами особисто президент України! Кожен із викритих, прихованих, тихенько звільнених або досі виплекуваних зрадників на високих посадах у СБУ призначені виключно Володимиром Зеленським.
    Чи мав стосунок Баканов до такого підбору кадрів, чи ні - я не знаю, та й не особливо хочу знати. Зеленського до влади (і відповідальності!) за вуха ніхто не тягнув. Кожен зрадник на важливій посаді - це його власна зрада і його кримінальна відповідальність. У нього вдосталь повноважень, щоб налагодити первірку й відсіяти неналежних та не допустити ворогів. Про Андрія Наумова йому хто тільки не повідомляв, що це зрадник і мафіозі. Але Зеленський призначив цю істоту на ту посаду, на яку його запланував особистий друг путіна й куратор українських силових структур при януковичі й Зеленському володимир сівкович.
     Я навіть не впевнений, чи цілковито некомпетентна особа Баканов хоча б чув колись про прізвища персоналій, подання на яких формально погоджував перед підготовкою відповідних указів? Кожен має нести власну відповідальність. У Баканова там і так по максимуму набереться. Але не відмиваймо від відповідальності головних винуватців.
    Тарас Чорновіл, політолог-міжнародник, сторінка ФБ.
Поділитися текстом в мережах: Репости вітаються !
>>> Підписуйтесь на нашу Фейсбук-сторінку
>>> Читайте нас в Instagram
>>> Підбірка новин сайту в GoogleNews
>>> Статті з газети Фермер Придніпров'я

Новини ОТГ