На фронті тривають найзапекліші бої за Авдіївку, Мар'їнку та в Бахмуті, - Генштаб ЗСУ

За матеріалами інтернет-видань 11.04.2023 305
На зображенні може бути: 2 людини
      Оперативна інформація станом на 06.00  11.04.2023 р., 412-та доба широкомасштабного російського вторгнення.
    Упродовж минулої доби противник завдав 39 авіаційних та 7 ракетних ударів, 4 з яких - із ЗРК С-300 по мирному місту Краматорськ. Здійснив 47 обстрілів з реактивних систем залпового вогню по позиціях наших військ та цивільній інфраструктурі населених пунктів.
    російська федерація продовжує нехтувати законами та звичаями війни, тому ймовірність завдання ракетних та авіаційних ударів і надалі залишається високою по всій території України.
    Не зважаючи на численні втрати в техніці та живій силі, противник не відмовляється від ведення загарбницької війни. Продовжує зосереджувати основні зусилля на ведені наступальних дій на Лиманському, Бахмутському, Авдіївському та Мар’їнському напрямках. Минулої доби, нашими захисниками було відбито 52 атаки противника на зазначених напрямках.
    На Волинському, Поліському, Сіверському та Слобожанському напрямках оперативна обстановка без суттєвих змін. Визначені підрозділи територіальних військ збройних сил російської федерації продовжують перебувати на території республіки білорусь.
     Ворог і надалі зберігає військову присутність у прикордонних з Україною районах Курської та Білгородської областей, продовжує здійснювати інженерне обладнання місцевості.
    На Лиманському напрямку протягом минулої доби противник вів безуспішні наступальні дії поблизу населених пунктів Макіївка, Червонопопівка та Білогорівка.
    На Бахмутському напрямку ворог продовжує вести наступальні дії, намагається взяти під повний контроль місто Бахмут, бої тривають. Протягом минулої доби противник вів безуспішні наступальні дії неподалік населених пунктів Григорівка та Хромове.
     На Авдіївському та Мар’їнському напрямках противник вів наступальні дії
в районах населених пунктів Авдіївка, Сєверне, Невельське та Мар’їнка Донецької області, успіху не мав. Найзапекліші бої тривають за Авдіївку та Мар’їнку.
    На Шахтарському напрямку, протягом доби, що минула, ворог наступальних дій не проводив. Здійснив обстріли населених пунктів Новомихайлівка, Вугледар, Богоявленка та Велика Новосілка на Донеччині.
     На Запорізькому та Херсонському напрямках противник продовжує оборонятися. Протягом минулої доби здійснив обстріли населених пунктів, що неподалік з лінією бойового зіткнення.
    У місті Енергодар Запорізької області, місцеві жителі повинні отримувати дозвіл на пересування територією області. Ті, хто подав заявки на отримання перепусток, піддаються посиленій перевірці з боку окупантів на предмет причетності до сил оборони України. Подекуди загарбники обшукують навіть людські помешкання.
    Авіація Сил оборони за минулу добу завдала 8 ударів по районах зосередження особового складу та військової техніки окупантів, а також удару по зенітно-ракетному комплексу противника.
Упродовж минулої доби збито ворожий гелікоптер Мі-24, а також 9 БпЛА різних типів.
    Підрозділи ракетних військ і артилерії уразили район зосередження живої сили, озброєння та військової техніки, а також склад боєприпасів противника.
Підтримуймо Збройні Сили! Переможемо!
    Слава Україні!
На зображенні може бути: текст «reHepaлbHий wTa6 3C yKpaeHи iHфopmye npoTRrom 24.02.22- 11.04.2023 OPIEHTOBHI BTpaTи npoTиBHиKa cKлaли: лKBAoBaHo oco6oBoro cKлaAy +500 109320 LIQUIDATED PERSONNEL TAHKIB +7 3644 TANKS 6oйoBиx 6poHboBaHиx mawиH +10 ARMOURED PERSONNEL VEHICLE 2065 apTилepийcbKиx cиcTem pc3B +15/1 2765/535 ARTILLERY SYSTEMS MLRS 3aco6и nno ANTI-AIRCRAFT WARFARE SYSTEMS ΛΙΤΑΚΙΒ/ΓΕΛΙΚΟΠΤΕΡΙΒ +0/1 300 AIRCRAFT/HELICOPTERS 6nлa onepaTиBHo-TaKTи4Horo piBHR +9 2332 UAV OPERATIONAL- TACTICAL LEVEL KpилaTi paKeTи CRUISE MISSILES Kopa6л /KaTepи WARSHIPS/BOATS aBTomo6лbHa TEXHIKA TA uиcTepHи nmm +13 5620 VEHICLES FUEL TANKS 316 SPECIAL EQUIPMENT cneuaлbHa TEXHIKA»
Поділитися текстом в мережах: Репости вітаються !
>>> Підписуйтесь на нашу Фейсбук-сторінку
>>> Читайте нас в Instagram
>>> Підбірка новин сайту в GoogleNews
>>> Статті з газети Фермер Придніпров'я

Новини ОТГ