ВРП пнеться зірвати євроінтеграцію України

За матеріалами інтернет-видань 10.04.2023 350

    Про проблему з першими рішеннями нової Вищої ради правосуддя ми вже писали.

Найбільш проблемне з них – не транслювати співбесіди до Вищої кваліфкомісії суддів!

Днями ситуація отримала зовсім несподіваний і дуже загрозливий розвиток.


   Засідання нової ВРП 23 березня 2023 р.

    В п'ятницю ввечері, відразу після оприлюднення позиції Послів G7 і заяви двох десятків ГО про необхідність відкриття співбесід, на офіційній сторінці ВРП в фб з'явилося повідомлення. В ньому написано, що не буде не тільки трансляцій, а й ні пресу, ні громадськість під час співбесід навіть у зал не пустять (!).

    А тепер найцікавіше. Відразу кілька членів ВРП нам підтвердили, що такого рішення ВРП не тільки не приймала, а навіть не обговорювала!

Що саме відбулося – невідомо. Очікуємо на офіційну позицію ВРП.

     Але хто б це не зробив і які б не були їхні наміри – все йде до нанесення максимальної шкоди Україні на міжнародному рівні.

    Бо картинка "Конституційний орган, оновлення якого було умовою вступу до ЄС, послав подалі цей ЄС та ще сім найпотужніших економік світу" – це просто золото для всіх наших ворогів, які шукають способи загальмувати або зупинити цей рух, а з ним і іншу допомогу Україні.

    Всередині травня ЄС надасть проміжний звіт щодо готовності України розпочати вступ.

    Центральне місце в цьому процесі займає судова реформа: КСУ – під № 1, а ВРП і ВККС- під № 2 серед семи пунктів, які ми маємо виконати для відкриття процедури.

    І за одним із сценаріїв Урсула фон дер Ляєн скаже: "Україна успішно оновила один орган суддівського врядування, а другий вибрала на відкритому конкурсі. Громадськість і міжнародні спостерігачі високо оцінили прозорість процесу і аплодують результату".

За іншим – "Один "оновлений' судовий орган нас послав подалі. А хто ці люди з другого і як вони туди потрапили, ми теж не знаємо, бо все всупереч усталеній практиці відбувалося, максимально таємно".

Звісно, мова буде трохи відрізнятися, але суть – не дуже.

    Які наші шанси на вступ до ЄС у цьому житті за кожним зі сценаріїв, думаю, кожен може зважити самостійно.

    Тому єдине правильне, що зараз може зробити в цій ситуації ВРП, щоб запобігти цій величезній шкоді – це максимально швидко відмежуватися від цієї позиції і ухвалити рішення про трансляцію співбесід.

   Інакше і всередині країни, і в столицях країн-партнерів це буде сприйматися як офіційна позиція центрального судового органу країни-кандидата. З усіма відповідними наслідками.

fb-сторінка автора

Поділитися текстом в мережах: Репости вітаються !
>>> Підписуйтесь на нашу Фейсбук-сторінку
>>> Читайте нас в Instagram
>>> Підбірка новин сайту в GoogleNews
>>> Статті з газети Фермер Придніпров'я

Новини ОТГ