Навіщо допомагати ворогу? - Тарас Чорновіл

За матеріалами інтернет-видань 26.09.2022 418
    У Махачкалі у Дагестані протести проти мобілізації росіян на війну в  Україні » Слово і Діло
        Сьогодні і пуйло, і його оточення із своїми "референдумами" загнали себе в глухий кут. І їм треба щось робити. Заганяння на убій сотень тисяч штук гарматного м'яса дуже ускладнить ситуацію на фронті, але кардинально нічого не змінить. Проте відтягує час остаточного перелому.
      Кремляді хочуть скористатися цим проміжком часу для ультиматумів, шантажу й залякування. А ЗСУ і Залужний користаються періодом, коли швидкі прориви й великі наступальні операції будуть малореальними, щоб привчити ворога до неминучості поразки. Це, як про жабу в каструлі, де повільно нагрівають воду. Швидкий наступ у ці дні міг би й справді спровокувати неадекватну реакцію (не факт, що наказ бункерного був би виконаний). А так, усе буде відбуватися поступово. І москві доведеться до цього звикати. А тим часом наші союзники із США мають остаточно закріпити в їхніх головешках розуміння колективної й персональної розплати.
      І за цією логікою зараз рашисти, доки ще можливо, пробують залякати Україну й лякливу "стару" Європу. Мета ворога зрозуміла. Якщо знаємо про це, то навіщо йому допомагати? Але якби ж тільки ворог та його підсвистувачі в Україні роздували цю паніку. Я тут не стану згадувати роздмухування теми ботофермами. Поки атака на нестійку психіку наших молодших братів по розуму ще не є масовою, але вже помітна. Але краще наведу кілька персоніфікованих фактів:
- Представник ГУР Вадим Скибіцький: "росія може застосувати проти України ядерну зброю". Перше - що це за формулювання "може застосувати". А може й не застосувати? Це наша розвідка? На жаль, так. А ви просто згадайте, в кого квартирує голова ГУР Буданов? І деякі участі в рашистських ІПСО (інформаційно психологічних операціях) вам стануть зрозумілішими. Та й подібна медійна присутність розвідки - це абсурд. Вони мають збирати, аналізувати й передавати: оперативні дані в ЗСУ, стратегічні - президенту. А як це висвітлювати для людей, мають вирішувати вже на політичному рівні. Відсутність реальної роботи там компенсують переповіданням анекдотів або розгоном ІПСО, бо багато українців досі вірять у достовірність фактажу від ГУР.
      Про те саме недавно журналістам заявив Зеленський. Не нашим, іноземним. Це в нього традиція така. Але саме закордонні інтерв'ю в нас першими розганяються. Ця теза теж пішла гуляти: які сумніви, коли сам верховний сповістив.
    А ще знову виліз Арестовіч. Він багато понаговорював. І про ядерну загрозу, й про те, що зараз після рашистської мобілізації нам доведеться кинути на фронт 5 мільйонів українців, включно зі ще юними студентами, і ще всього, що має чітке завдання - викликати панічні настрої.
       Для чого? А щоб не Зеленський мав виходити до народу й пояснювати, що "не треба бути такими жадібними", краще відмовитися від якихось територій чи відкласти їхнє звільнення на майбутнє, а зараз піти на переговори й перемир'я із збереженням status quo. Зеленському про це заявити небезпечно - рейтинги обсиплються. А от коли до нього саме насєлєніє перелякане побіжить просити про перемир'я, то він може трошки поколупати піч, повіднєкуватися, а потім "вимушено" погодитися. Виключно на вимогу трудящих мас...
          І саме такі обставини зараз проглядаються в нашій політичній пісочниці. Ну, я то злий, я вічно очікую чогось найгіршого від укрсучвлади. Я ці тенденції виводжу ще з відведення військ з півдня України напередодні вторгнення, не підриву мостів, зупинки наступу генерала Марченка перед вступом у Херсонську область, відкликання самого генерала, іншої зупинки наступу на спорожнілу північну Луганщину вже цього місяця... Але ви просто самі співставте факти. А потім подивіться, як нас активно почали лякати і з москви, і з деяких вулиць Києва. А ви думали, що ІПСО лише відкритий ворог задіює?
         І зовсім на останок. Уявімо, що вражина таки відважиться на застосування ядерної зброї в Україні. І навіть десь по урбанізованій території. Ви якось можете цьому протидіяти, зупинити це? Ні, не можете, та й не треба, бо цим зараз займаються американці й частково китайці. То вам легше буде, якщо почнете панікувати? Кому цим допоможете, окрім путіна й Зеленського? Якщо вважаєте таку загрозу реальною, то постарайтеся до неї належно підготуватися. І не допомагайте зовнішньому та внутрішньому ворогу роздувати панічні настрої. Особливо, коли підстав для них не більше, ніж у всі попередні місяці.
          Тарас Чорновіл, офіційна сторінка ФБ.

Поділитися текстом в мережах:
Репости вітаються !
>>> Підписуйтесь на нашу Фейсбук-сторінку
>>> Читайте нас в Telegram
>>> Підбірка новин сайту в GoogleNews
>>> Статті з газети Фермер Придніпров'я
Новини ОТГ