Навіщо правоохоронцям Дніпровщини договори оренди землі фермера Павла Жадана з Чумаків?

Григорій Давиденко 09.08.2024 153
Навіщо правоохоронцям Дніпровщини договори оренди землі фермера Павла Жадана з Чумаків?
    На фото: рейдерська атака на землі фермера Володимира Каллаура 5 липня 2022 року, організована Криворізькою РВА
    Велика війна змушує усіх українців до великої праці для відбиття нападу ворога. Тому будь-яка внутрішня дія, що послаблює оборону держави - до того ж вчинена її слугами - викликає посилену увагу суспільства. Щойно очільник Конгресу фермерів Дніпропетровської області Анатолій Гайворонський повідомив:

- Як не прикро це усвідомлювати, але повномасштабна війна з рф породила іще більшу корупцію слуг держави. Досі роками ми відбиваємо в судах різні хитромудрі «претензії» правоохоронців на землі фермерів Січеславського краю. У травні слідчий відділ Дніпровського райуправління поліції розпочав досудове розслідування кримінального провадження за ч. 2  ст. 190 ККУ. Буцімто «встановлені факти протиправних дій групи осіб, направлених на заволодіння об’єктами нерухомого майна на території м. Дніпро і області». До справи, як поки що свідка, залучили сумлінного фермера з Чумаків Павла Жадана, котрий обробляє кілька десятків гектарів ріллі. І зобов’язали надати слідству... копії договорів оренди землі із тринадцятьма його орендодавцями. Це дуже нагадує замовну рейдерську справу для відчуження землі чи урожаю, з поки що невідомим вигодонабувачем.

Дійсно, раніше «Фермер Придніпров’я» оприлюднив факти рейдерської косовиці ячменю на 16-гектарній площі фермера Олександра Зозулі з Апостолівського району, організовану місцевою прокуратурою і поліцією, правоохоронці з Кам’янського не посоромилися скосити і хутко продати 40 тонн кукурудзи фермера Олега Рисікова із Криничанського району. А по автомобілю фермера Олександра Калашника з Межівського району полісмени навіть... гатили з табельної зброї, аби зупинити і «арештувати» урожай соняшника! На жаль, список можна продовжувати.

На допиті за викликом старшого слідчого Дніпровського райуправління поліції, капітана Ігоря Литвиненка 6 серпня фермера Павла Жадана змусили написати розписку про «нерозголошення обставин кримінального провадження». Яку таємницю приховують? Що саме, і в чиїх інтересах, шукають під час війни на политих фермерським потом землях Чумаків стражі порядку Дніпра? «Фермер Придніпров’я» слідкуватиме за перебігом цієї, за багатьма ознаками, іще однієї рейдерської справи в нашій славній не першій, але і не другій області України.


Поділитися текстом в мережах:
Репости вітаються !
>>> Підписуйтесь на нашу Фейсбук-сторінку
>>> Читайте нас в Telegram
>>> Підбірка новин сайту в GoogleNews
>>> Статті з газети Фермер Придніпров'я
Новини ОТГ