Системи ППО, РЕБи, бронемашини й інше: новий пакет допомоги Литви

За матеріалами інтернет-видань 09.08.2024 104
Системи ППО, РЕБи, бронемашини й інше: новий пакет допомоги Литви

   Автор:

   Литва у серпні передасть Україні нову партію військової допомоги, до якої увійдуть, серед іншого, системи ППО малої дальності, бронемашини і засоби боротьби з дронами.

    Про це повідомила пресслужба Міноборони Литви, пише "Європейська правда". 

   У відомстві повідомили, що готують іще один "солідний" пакет військової допомоги для України і він надійде у серпні.

   "Невдовзі Литва передасть Україні критично необхідні системи ППО малої дальності, таким чином роблячи свій внесок в рамках "коаліції ППО", яку очолюють Німеччина, США і Франція… Ми також передамо інше військове спорядження, зброю та системи, які щоденно потрібні на полі бою. Це інвестиція у нашу власну безпеку", – заявив міністр оборони Литви Лаурінас Кащюнас.  

   Всього до пакета увійдуть 14 БТР M113, системи ППО малої дальності і ракети до них, засоби РЕБ, позашляховики із запчастинами, вантажівки-тягачі, системи-навантажувачі, стрілецька зброя і боєприпаси, запчастини.

   Раніше упродовж 2024 року Литва на запит України передавала, серед іншого, артилерійські боєприпаси, бронемашини M577 і M113, системи для боротьби з дронами, шведські протитанкові гранатомети "Карл Густав", системи дистанційного підриву RISE-1, розібраний навчально-тренувальний і навчально-бойовий літак L-39ZA Albatros, генератори.

   За увесь час повномасштабної війни невелика Литва передала Україні військову допомогу на 641 млн доларів.

   Також цього тижня повідомляли, що в Україні успішно пройшли випробування дрони від 5 литовських виробників, у близькому майбутньому вони можуть отримати контракти. 

   Крім того, цього тижня Литва вирішила встановити постійні укріплення у двох місцях поблизу кордону з Калінінградською областю росії.


Поділитися текстом в мережах:
Репости вітаються !
>>> Підписуйтесь на нашу Фейсбук-сторінку
>>> Читайте нас в Telegram
>>> Підбірка новин сайту в GoogleNews
>>> Статті з газети Фермер Придніпров'я
Новини ОТГ