Не 10, а 17

Новини компаній 05.08.2024 103
Не 10, а 17

У компанії ТОВ «СП «ПАЕК», що господарює на Миколаївщині, вирішили масштабувати  тепличне господарство. Наразі тут діє 10 теплиць для вирощування помідорів, огірків та інших овочів. До кінця 2024 року заплановано завершити будівництво ще 7 теплиць. За словами власника агрохолдингу Юрія Кормишкіна, тепличний комплекс буде розширено до 17 теплиць. Наразі тут проводяться монтажно-будівельні роботи: вирівнюють місце під забудову, прокладають мережі для водопостачання та опалення. За проєктом зведуть 2 великі теплиці площею 10X50 метрів та 5 малих - площею 10X30 метрів.
На думку аграрія, цього року з овочами - катастрофічна ситуація. Бо вони в таку спеку гинуть, а не дозрівають.

"Частина урожаю була знищена спекою. В серпні місяці огірки в Україні завжди мали низьку ціну, люди мали можливість купити їх на консервацію та вдосталь наїстись. В цьому році ми бачимо, що роздрібна вартість в серпні досягає 50-80 гривень за кілограм. Огірка мало. Вирішили досадити огірки в теплицях, тим більше, що один кущ тепличний дає в три рази більше урожаю, ніж польовий.
На сьогоднішній день ми вбачаємо для себе перспективу розвитку тепличного господарства, як окремого напрямку розвитку овочівництва по вирощуванню овочів закритого ґрунту», - наголосив Юрій Кормишкін.

Наразі в тепличному комплексі продовжується збір  помідорів, завершується збір урожаю огірка та здійснюється догляд за новим оборотом тепличних огірків.

 

ПАЕК

 

 


Поділитися текстом в мережах:
Репости вітаються !
>>> Підписуйтесь на нашу Фейсбук-сторінку
>>> Читайте нас в Telegram
>>> Підбірка новин сайту в GoogleNews
>>> Статті з газети Фермер Придніпров'я
Новини ОТГ