НЕ ПАЛИЦЕЮ І РАКЕТАМИ, ТАК КИЄМ І ХИТРОЩАМИ ТА ПІДКУПОМ

За матеріалами інтернет-видань 03.10.2023 490

У Путіна є нова мета у війні проти України – NYT

Вівторок, 3 Жовтня 2023

Джерело: The New York Times

За даними ЗМІ, американські посадовці вважають, що російський президент володимир путін визначив нову ціль у війні проти України – позбавити Київ підтримки союзників.

Однією зі стратегій путіна у російсько-українській війні – перечекати допомогу Заходу для України.

На думку американських посадовців, путін прагне покласти край підтримці України з боку США та Європи, використовуючи свої шпигунські агентства для пропаганди на підтримку проросійських політичних партій та розпалюючи теорії змови за допомогою нових технологій.

Російська дезінформація спрямована на посилення підтримки кандидатів, які виступають проти допомоги Україні, з кінцевою метою припинити міжнародну військову допомогу Києву.

Росія була розчарована тим, що Сполучені Штати та Європа здебільшого залишилися єдиними щодо продовження військової та економічної підтримки України.

Ця військова допомога утримала Україну в боротьбі, поставила недосяжними первісні цілі росії взяти Київ і Одесу і навіть зупинила її більш скромну мету контролювати весь регіон Донбасу на сході України.

Проте путін вважає, що він може вплинути на американську політику, щоб послабити підтримку України та потенційно відновити свою перевагу на полі бою, заявили офіційні особи США.

За їх словами путін, схоже уважно стежить за політичними дебатами США щодо допомоги Україні.

РФ також, ймовірно, намагатиметься сприяти проросійським кандидатам у Європі, бачачи потенційний благодатний ґрунт завдяки нещодавнім результатам. На парламентських виборах у Словаччині в неділю переміг проросійський кандидат.

Окрім національних виборів, росія може спробувати вплинути на вибори до Європейського парламенту наступного року.

Росія давно використовує свої спецслужби для впливу на демократичну політику в усьому світі.

Оцінки розвідки США у 2017 і 2021 роках дійшли висновку, що росія намагалася вплинути на вибори на користь Дональда Дж. Трампа.

Щодо президентських виборів 2024 року, американські спецслужби вважають, що ставки для Путіна ще вищі.

За словами американських посадовців, росія постійно проводить інформаційні операції, спрямовані на очорнення політики НАТО та США, і, ймовірно, нарощуватиме зусилля в найближчі місяці.

Кінцевою метою Росії було б допомогти підірвати кандидатів, які підтримують Україну, і змінити політику США. Деякі офіційні особи США сумніваються, що Росія зможе це зробити.

Але навіть якщо рф не зможе вплинути на остаточний результат виборів, росіяни можуть вважати, що вони можуть розпалити достатню кількість дебатів щодо допомоги Україні, щоб майбутньому Конгресу було складніше прийняти додаткову підтримку.

  • Після початку повномасштабного вторгнення росія посилила кампанії з дезінформації, зокрема в Німеччині, стверджує  Федеральне відомство з охорони конституції (BfV).
  • Соціальна мережа X, більш відома як Twitter, Ілона Маска відіграла важливу роль у тому, щоб російська пропаганда про Україну охопила більше людей.

Поділитися текстом в мережах:
Репости вітаються !
>>> Підписуйтесь на нашу Фейсбук-сторінку
>>> Читайте нас в Telegram
>>> Підбірка новин сайту в GoogleNews
>>> Статті з газети Фермер Придніпров'я
Новини ОТГ