Неактивне живлення шкідників та гризунів спостерігається на посівах озимих Дніпропетровщини

За матеріалами інтернет-видань 22.03.2024 462
Неактивне живлення шкідників та гризунів спостерігається на посівах озимих Дніпропетровщини

На ланах Січеславщини гусениці озимої совки шкодять на 20% обстежених площ посівів озимої пшениці та озимого ріпаку.  Повідомило ГУ Держпродспоживслужби в Дніпропетровській області.
За аналізом фахівців, в середньому пошкоджено 0,3% рослин, максимально - 1%.
Личинками хлібної жужелиці заселено 12% обстежених площ озимої пшениці.
Також у ході досліджень виявлено появу та неактивне живлення імаго хрестоцвітих блішок та ріпакового стеблового прихованохоботника, що спостерігаються на посівах озимого ріпаку переважно у південних районах області. Заселено 17% обстежених площ посівів.
Тепла і волога погода проявила хвороби озимих культур. Борошнистою росою уражено 17% обстежених площ, у середньому – 1,5% рослин, максимально - 3% (на крайових смугах). Кореневі гнилі виявлені на 7% обстежених площ, уражено у середньому 0,5% рослин, максимально - 1%. Септоріозом уражено 14% обстежених площ, у середньому - 1% рослин, максимально - 2%, розвиток хвороби - 1%.
Біла плямистість виявлена на 21% обстежених площ посівів озимого ріпаку, уражено у середньому 1% рослин, максимально – 2%.
Також на посівах озимого ріпаку виявлено ураження рослин бактеріозом коренів. Уражено 9% обстежених площ посівів, у середньому - 0,5% рослин, максимально - 2%. Розвиток хвороби – 1%.
З першими теплими днями спостерігалась і активність гризунів. Ними заселено 46% обстежених площ посівів озимої пшениці і 48% обстежених площ посівів озимого ріпаку.


Поділитися текстом в мережах:
Репости вітаються !
>>> Підписуйтесь на нашу Фейсбук-сторінку
>>> Читайте нас в Telegram
>>> Підбірка новин сайту в GoogleNews
>>> Статті з газети Фермер Придніпров'я
Новини ОТГ