Небезпечні курятина з сальмонеллою і сир з лістеріями експортовані до України

За матеріалами інтернет-видань 22.02.2023 265
Небезпечні курятина з сальмонеллою і сир з лістеріями експортовані до України

Державна служба України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів повідомила через   систему швидкого оповіщення RASFF, що у курячому м’ясі, експортованому з Польщі   виявлено Salmonella enterica ser. Enteritidis.  В Україні продукція надійшла до Черкас, ТОВ «ВІЗІЯ ТРЕЙД».
Крім того, сир і пастеризоване молока із Франції заражені лістеріями. Ці харчові продукти отримало київське ТОВ «ТД Гурмандіз».
Виявлені Listeria monocytogenes - це мікроорганізми, які спричиняють лістеріоз. Хвороба виглядає як харчове отруєння. Втім, у  випадку її прогресування  страждає центральна нервова система (головний мозок). Для літніх людей, осіб із ослабленим імунітетом, маленьких дітей та вагітних жінок наслідки можуть бути летальними. Тому важливо звернутись до лікаря, якщо з’явилися слабкість, озноб, підвищена температура, діарея, блювота.  
Головне управління Держпродспоживслужби в Дніпропетровській області попереджає щодо можливості обігу та реалізації вищезазначеної продукції на території області.
При виявленні даного продукту в обігу терміново повідомляти Головне управління Держпродспоживслужби в Дніпропетровській області за тел. (099) 72316 99.


Поділитися текстом в мережах:
Репости вітаються !
>>> Підписуйтесь на нашу Фейсбук-сторінку
>>> Читайте нас в Telegram
>>> Підбірка новин сайту в GoogleNews
>>> Статті з газети Фермер Придніпров'я
Новини ОТГ