Незабаром Новопокровська, Чумаківська та Межівська громади працюватимуть над розробкою енергетичних планів

За матеріалами інтернет-видань 27.06.2023 335
Незабаром Новопокровська, Чумаківська та Межівська громади працюватимуть над розробкою енергетичних планів

  Наразі актуальною темою для територіальних громад є розробка муніципальних енергетичних планів.  Згідно із Законом України «Про енергоефективність», прийнятим у листопаді 2021 року, саме через три роки з моменту набуття його чинності всі громади повинні мати місцевий енергетичний план. Він орієнтований на забезпечення сталого енергетичного розвитку громад і регіонів і має строк дії 10 років.  
На участь в мережі з розробки муніципального енергетичного плану за підтримки Програми «U-LEAD з Європою» претендувало 147 громад з усіх регіонів України. З них у конкурсі перемогли 48. Серед переможців - три громади з Дніпропетровщини. Це Новопокровська, Чумаківська та Межівська громади, які  незабаром розпочнуть роботу над важливим  новим документом.
Основну підтримку у цій роботі вони отримають від експертів U-LEAD. Саме завдяки їм громади зможуть розробити свої муніципальні енергетичні плани. А це значить -  навчитися аналізувати стан своїх енергетичних ресурсів, формувати цілі для підвищення рівня енергетичної незалежності громади, розвивати вміння для написання проєктів з донорської допомоги в сфері енергетики.
Бажаємо нашим землякам успіху, і з результатами їх роботи ознайомимо на сторінках "Фермера Придніпров'я"!
 


Поділитися текстом в мережах:
Репости вітаються !
>>> Підписуйтесь на нашу Фейсбук-сторінку
>>> Читайте нас в Telegram
>>> Підбірка новин сайту в GoogleNews
>>> Статті з газети Фермер Придніпров'я
Новини ОТГ