Нікополь сьогодні приймає вітання!

Марина Бабич 28.09.2023 268
Нікополь сьогодні приймає вітання!

28 вересня 2023 року  Нікополь відзначає  384-річницю заснування. Сучасні історики і краєзнавці трактують його назву від “Ніко” – перемога,  “Поль” – місто. Про це пише офіційний сайт міськради.

Зазначається, що, за інформацією Нікопольського краєзнавчого музею,  рік заснування міста – 1639 р., саме тоді  козаки Війська Запорозького збудували в урочищі Микитин Ріг місто-фортецю Січ.
Микитинська Запорозька Січ була місцем, де розпочалася визвольна війна українського народу в середині XVII ст. під керівництвом Богдана Хмельницького. Саме тут тридцятитисячна козацька рада 29.04.1648р. його обрала  гетьманом України. Інавгурація Богдана Хмельницького ознаменувала початок Української козацької Гетьманської держави (1648-1764 / 1775 рр.)

Місто Нікополь внесено до «Списку історичних населених місць України».

Сьогодні -  це важливий індустріальний центр півдня України. Економічну основу Нікополя складають підприємства, що спеціалізуються на металургійній і трубній продукції.
Нікополь славиться не тільки своїм промисловим потенціалом. Звідси  родом чимало заслужених та  відомих діячів України.

Наразі Нікополь щодня  обстрілює ворог,  руйнує інфраструктуру та оселі мирних містян. Проте, окупанту ніколи не зрозуміти, що нікопольців живить глибинний козацький дух. Громада  докладає значних зусиль у свою Перемогу, у свою незламність і мирне майбутнє.
Тож, приймай вітання, славне місто козаків, зберігай свій унікальний генофонд і  тримай стрій!
Скорішого відновлення Тобі від російських атак і  поменше скорботних днів!
Тебе люблять, захищають і обов'язково після війни заспівають на твою честь переможних пісень!
 


Поділитися текстом в мережах:
Репости вітаються !
>>> Підписуйтесь на нашу Фейсбук-сторінку
>>> Читайте нас в Telegram
>>> Підбірка новин сайту в GoogleNews
>>> Статті з газети Фермер Придніпров'я
Новини ОТГ