НІКОПОЛЬЩИНА ДЕНЬ І НІЧ ПІД ВОГНЕМ ФАШИСТІВ

Микола Ясень 11.02.2024 326

Від початку війни в Нікопольському районі загинули 67 цивільних

Від початку війни в Нікопольському районі загинули 67 цивільних

11.02.2024

За майже два роки повномасштабного вторгнення в Нікопольському районі Дніпропетровської області, як повідомив в ефірі загальнонаціонального телемарафону "Єдині новини" начальник тамтешньої воєнної держадміністрації Євген Євтушенко,  внаслідок обстрілів загинуло 67 цивільних людей..

“Загальна безпекова ситуація загострилась - зі свого боку цитує Євтешенка Укрінформ. "Десь близько двох місяців маємо щоденні - день і ніч - щільні обстріли, застосування FPV-дронів. Загарбники ведуть невибірковий вогонь, а головним чином обстрілюють житлові квартали і будинки, також довколишні села. Смертельні поранення отримують мешканців. Є сумна статистика: у нас на сьогодні 67 загиблих, близько 300 - поранених. І це все цивільні люди”, - сказав він.

Євтушенко додав, що зараз “великою бідою” стали FPV-дрони, якими росіяни атакують стоянки громадського транспорту, приватні автомобілі, житлові будинки 3у містах і селах. Крім того, кожного дня ворог завдає артилерійських обстрілів. Частіше за все, б'ють саме по житлових будинках. На місцях атак працюють комунальні аварійні бригади, які намагаються максимально оперативно ліквідувати наслідки. Якщо комунікації можна відновити, то деякі будинки відновленню пракьтично не підлягають.Особливо приватні у селах.

Як повідомляє насамкінець Укрінформ, упродовж минулого дня ворог 10 разів обстріляв Нікопольщину, застосовуючи дрони та ствольну артилерію. Під вогонь потрапили Нікополь, Марганецька міська і Покровська сільська громади.


Поділитися текстом в мережах:
Репости вітаються !
>>> Підписуйтесь на нашу Фейсбук-сторінку
>>> Читайте нас в Telegram
>>> Підбірка новин сайту в GoogleNews
>>> Статті з газети Фермер Придніпров'я
Новини ОТГ