У ХАРКІВСЬКІЙ ОБЛАСТІ ЗАТРИМАЛИ РЕЙДЕРІВ З ДНІПРОПЕТРОВЩИНИ

Микола Ясень 11.02.2024 626

 

У Харківській області затримано групу рейдерів.Про це Телеканал D1 дізнався з повідомлення саме харківської поліції. І виявилося, що «стійке злочинне об’єднання організував 40-річний мешканець Дніпропетровщини". Але до протиправної діяльності він також залучив й інших жителів не лише Дніпра, атакож  Одеси. Між ними, говриться далі в повідомленні, цей дніпровський організатор  по суті банди рекетирів розподілив функції та ролі. Судячи з усього, набувши на цей рахунок досвіду на Дніпропетровщині, промишляючи головним чином на грабунках і захопленнях аграрних підприємств, в  тому числі фермерських. Бо виявилося "цікава" деталь: один із учасників злочинної групи до 2020 року працював на Дніпрропетровщині в органах правопорядку, а після звільнення і зайнявся незаконною діяльністю.  Читаємо ж далі: "Користуючись підробленими документами, зловмисники пред’являли свої права на користування чужим сільгоспформуванням. Потім за такою ж підробленою довіреністю лідер групи переоформлював бізнес на себе».

Більше того, рейдери користувалися послугами так званих «чорних» нотаріусів, які засвідчували фіктивні документи. Що для Дніпропетровської області не новина, а швидше  постійна практика. Негідники, читаємо тепер в повідлмленні харківської поліції,першочергово цікавилися дійсно сільськогосподарськими підприємствами. Підшукували прибуткові поміж них, а потім нападали. Тимже, хто не погоджувався на співпрацю, відразу погрожували застосуванням сили.

Телеканал D1зокрема розповів наступне: "Як от одного разу злочинці приїхали на територію агропідприємства у Куп’янському районі, назвалися співробітниками Служби безпеки України і наказали охороні не чинити опір. Замкнувши потім охоронців у котельні, зрізали замок на сховищі, заїхали на вантажівках у двір підприємства та почали завантажувати тягачами мінеральні добрива. Однак планам зловмисників завадили співробітники поліції, яких викликали зуміли працівники фірми. Наразі вєе достеменно  відомо, що нападники намагалися вивезти мінеральних добрив на суму майже півтора мільйона гривень".

Зрозуміло, що на д аний момент харківські правоохоронці провели у підозрюваних серію санкціонованих обшуків. Виявили і вилучили, повідомляється, понад сто тисяч доларів, підроблені документи і фальшиві номерні автомобільні знаки, а також зброю.

Будемо сподіватися, що злодії не уникнуть справедливо кари.У межах розслідування проведено понад 30 експертиз, за результатами яких головним фігурантам оголошено про підозру за ч. 3 ст. 15 і ч. 5 ст.186 (замах на грабіж) та ч.2 ст. 15 і  ч. 3 ст. 206-2 (замах на протиправне заволодіння майном підприємства) Кримінального кодексу України. Трьом з них – у складі організованої злочинної групи. Членам банди рейдерів загрожує до 13 років позбавлення волі.


Поділитися текстом в мережах:
Репости вітаються !
>>> Підписуйтесь на нашу Фейсбук-сторінку
>>> Читайте нас в Telegram
>>> Підбірка новин сайту в GoogleNews
>>> Статті з газети Фермер Придніпров'я
Новини ОТГ