Німеччина готує конкретний пакет підтримки для аграріїв України

За матеріалами інтернет-видань 03.10.2024 47
Німеччина готує конкретний пакет підтримки для аграріїв України

Міністерство сільського господарства Німеччини  надасть  900 000 євро у вигляді ваучерів для 1625 сільських домогосподарств у прифронтових Херсонській та Одеській областях. Це цільові кошти для придбання насіння та сільськогосподарських матеріалів для весняного посіву. Про це повідомив Віталій Коваль, Міністр агрополітики.
Він, зокрема, підкреслив, що про підтримку українського агросектору йшлося на його зустрічі  з Федеральним міністром сільського господарства Німеччини Джемом Оздеміром.
Джем Оздемір зазначив, що основою української економіки є аграрний сектор, який масово потерпає від постійних і цілеспрямованих атак. Він запевнив, що Німеччина продовжуватиме підтримувати Україну.

 

"На зустрічі не обійшли  тему українського аграрного експорту. Домовились разом системно протидіяти російській дезінформації в аграрному секторі про українську продукцію. До прикладу, що Україна «відповідальна» за низькі ціни на пшеницю в Німеччині. Хоча торік у ФРН наша пшениця становила лише 1,8% від загального обсягу імпорту. Тож вірити подібній пропаганді або поширювати її – це грати на руку ворогам України та їх бажанню розколоти вільну Європу", - зауважив Віталій Коваль.


Поділитися текстом в мережах:
Репости вітаються !
>>> Підписуйтесь на нашу Фейсбук-сторінку
>>> Читайте нас в Telegram
>>> Підбірка новин сайту в GoogleNews
>>> Статті з газети Фермер Придніпров'я
Новини ОТГ