Газета Асоціації фермерів та приватних землевласників Дніпропетровської області
Фермер Придніпров'я

Німеччина оголосила про новий пакет військової допомоги Україні на Є500 млн

За матеріалами інтернет-видань 31.05.2024 295
Артем Джеріпа Артем Джеріпа
Редактор новин LIGA.net
Німеччина надасть Україні військову допомогу на 500 млн євро: ракети до IRIS-T

IRIS-T (Ілюстративне фото: Wikipedia)

   Німеччина анонсувала новий пакет військової допомоги Україні на 500 млн євро, про це повідомив міністр оборони ФРН Борис Пісторіус своєму українському колезі Рустему Умєрову під час вчорашньої зустрічі в Одесі. Про це повідомляє німецьке ЗМІ Tagesschau.

   За словами Пісторіуса, до пакета увійде "велика кількість" зенітних ракет для систем протиповітряної оборони IRIS-T SLM середньої дальності та менша кількість ракет SLS малої дальності. 

  Також анонсується, що в пакеті будуть безпілотники для розвідки та бою у Чорному морі, а до того ж будуть необхідні запчастини – замінні стволи для артилерійських систем та двигуни до танків Leopard.

Ще Німеччина планує поставити мільйон патронів до вогнепальної зброї.

   З 2025 року в Україну почнеться постачання 18 нових колісних гаубиць новітньої розробки (модель не уточнюється), також ФРН фінансуватиме курси навчання для українських техніків, а до пакета допомоги ще увійдуть кошти на безперешкодний супутниковий зв'язок, передає ЗМІ.

Пісторіус додав, що частина з вмісту пакета скоро буде доставлена.


Поділитися текстом в мережах:
Репости вітаються !
>>> Підписуйтесь на нашу Фейсбук-сторінку
>>> Читайте нас в Telegram
>>> Підбірка новин сайту в GoogleNews
>>> Статті з газети Фермер Придніпров'я
Новини ОТГ
Фермер придніпров'я

Новини Дніпропетровської області , надзвичайні події районів і громад ОТГ Дніпропетровщини сьогодні, головна інформація про ринок землі в Україні, сільські новини та інформація про коронавірус, останні аграрні і кримінальні повідомлення - щодня читайте на сайті обласної газети "Фермер Придніпров'я".

Сайт вітає передрук, як повний, так і частковий, за умови зазначення відкритого гіперпосилання на не нижче другого абзацу тексту з передруком або частковим передруком публікації.
Використання текстової та графічної інформації сайту можливе лише за умови активного гіперпосилання на газету "Фермер Придніпров'я"