«Німцям газ, а нам «труба» вже в минулому», - Тарас Чорновіл

За матеріалами інтернет-видань 24.10.2022 316
2019 год завершается крахом газовой стратегии Путина – DW – 28.12.2019
      Європейський комісар з питань внутрішнього ринку Тьєррі Бретон в ефірі RTL заявив, що Європейському Союзу успішно вдалося досягти енергетичної незалежності від росії. І рф більше не визнається надійним постачальником та партнером, а Європі майже безболісно вдалося замінити 155 мільярдів кубометрів газу, хоча його вартість при цьому зросла (якби залишалися в залежності від москви, то зросла б ще більше). Дослівно:
"Сьогодні ми повністю відокремлені від російського газу… Ніхто не думав, що ми зможемо це зробити, бо залежали від росії. Ми залежали на 40%, а тепер – лише на 7%". Примарна можливість унезалежненості від рашистського газу до цього розглядалася не раніше 2027 року.
         А я згадую своє дитинство в 1970-их - через Україну, часто біля негазифікованих сіл і містечок, прокладали трубу в Європу. На Черкащині на одній з підготовлених для закладки труб при трасі хтось дотепний написав гігантськими буквами: "Німцям газ, а нам "труба"". Кілька генсеків, цілі покоління лобістів, мільярди доларів були потрачені на те, щоб прив'язати Європу до рашистських енергоносіїв і посадити на нафто-газову голку. І тут прийшов один миршавий ботексний плешивець і "всєх снова пєрєіграл". 50 років зусиль СРСР та рашистану коту під хвіст. Якби за все це не було сплачено життями десятків тисяч українців та стражданнями мільйонів, то можна було б сказати сакраментальне: "Коли б пуйла не було, то його слід було придумати..."
Тарас Чорновіл, офіційна сторінка ФБ.

Поділитися текстом в мережах:
Репости вітаються !
>>> Підписуйтесь на нашу Фейсбук-сторінку
>>> Читайте нас в Telegram
>>> Підбірка новин сайту в GoogleNews
>>> Статті з газети Фермер Придніпров'я
Новини ОТГ