Норвегія передала протиповітряні ракетні системи «Містраль» Україні

За матеріалами інтернет-видань 20.04.2022 717

 

ЗРК «Містраль» використовувався зокрема на норвезьких корветах

https://zaxid.net/news/
ЗРК «Містраль» використовувався зокрема на норвезьких корветах

Королівство Норвегія передала в якості допомоги Україні сотню зенітно-ракетних комплексів «Містраль». Про це повідомило Міністерство оборони Норвегії, зокрема  міністр оборони Норвегії Бйорн Аріль Грам 20 квітня, якого цитують українські ЗМІ:

- Система протиповітряного захисту "Містраль" - це ефективна зброя, яка використовувалась на флоті, і буде дуже корисною для України. Зброю вже відправили. Ці ракети поступово знімаються із озброєння Збройних сил Норвегії, але все одно це сучасна та ефективна зброя… Інші країни також надавали схожі системи.

"Містралі" використовуються у низці країн та доступні і як портативна зброя, і для використання з пускових установок на транспортних засобах, кораблях та гелікоптерах. Дальність враження цілей - до 6 кілометрів. Зброя передбачена для використання проти літаків та гелікоптерів, які рухаються на малій висоті.

Раніше Норвегія передала Україні 4000 протитанкових ракет, захисне обладнання та інше.

Щедрий дар Королівства Норвегії є запорукою спільної перемоги цивілізованого світу  над дикунською рф, яка за всіма ознаками є терористичною, фашистською країною.


Поділитися текстом в мережах:
Репости вітаються !
>>> Підписуйтесь на нашу Фейсбук-сторінку
>>> Читайте нас в Telegram
>>> Підбірка новин сайту в GoogleNews
>>> Статті з газети Фермер Придніпров'я
Новини ОТГ