Норвежський Драммен буде сьомим

Микола Ясень 01.06.2024 357

У Дніпра може з'явитись ще одне місто-побратим

У Дніпра може з'явитись ще одне місто-побратим

Дніпро буде співпрацювати з норвезьким містом Драммен. Це рішення стало результатом навчального візиту делегації Асоціації міст України до Норвегії у квітні. У рамках зустрічі сторони презентували свої міста.

Секретар Дніпровської міської ради Олександр Санжара онлайн зустрівся з мером Драммена Х’єлем Арне Хермансеном, іншими представниками муніципалітету та учасниками як від Асоціації норвезьких міст, так і Асоціації міст України. Наш посланець розповів про життя Дніпра в умовах війни та виклики, які постають перед городянами щодня. А також про науково-технічний потенціал Дніпра і Дніпропетровщини. Про це повідомляє Інформатор з посиланням на сайт Дніпровської міської ради.

«Дніпро від 2014 року є східним форпостом та новою домівкою для десятків тисяч внутрішньо переміщених осіб. Дніпровська міська рада, її виконавчі органи, комунальні підприємства, установи та заклади допомагають Збройним Силам України, постраждалим від ракетних обстрілів, вимушеним переселенцям, усім, хто потребує допомоги», — зазначив секретар міської ради Дніпра. 

Представники Драммена презентували роботу муніципальної системи, її завдання, нові будівництва у місті тощо. Наприкінці зустрічі учасники обговорили, в яких сферах може бути актуальна співпраця, про кроки її реалізації, що можна і треба очікувати від цього. За результатами зустрічі і почався процес обговорення проєкту угоди про співпрацю між Дніпром та Драмменом, яку тепер міста планують укласти. 

За час повномасштабної війни у Дніпра зʼявилося вже шість міст-побратимів. Це Осака, Гельсінкі, Амарилло, Гранд-Рапідс, Кельн та Острава.

Нагадаємо, раніше ми якось повідомляли, що Дніпро та чеська Острава стали містами-побратимами. Також і про те повідомляли, що після візиту Філатова до Японії до Дніпра прибули перші поставки анонсованої важкої комунальної техніки


Поділитися текстом в мережах:
Репости вітаються !
>>> Підписуйтесь на нашу Фейсбук-сторінку
>>> Читайте нас в Telegram
>>> Підбірка новин сайту в GoogleNews
>>> Статті з газети Фермер Придніпров'я
Новини ОТГ