Нові сорти озимої пшениці для південних і центральних регіонів

За матеріалами інтернет-видань 22.07.2024 93

 

images (1)

Спеціально для південних і центральних регіонів України фахівці німецько-французької інноваційної компанії «Штрубе» (Strube) готують чотири нові сорти озимої пшениці, повідомив генеральний директор ТОВ «Штрубе Україна ГмбХ» Сергій Чеботарьов. Про це повідомляє GrowHows

Він розповів, що новинки виводять на станції на Київщині, а робота над ними триває вже понад п’ять років. Селекціонери працюють над пшеницею, яка за характеристиками відповідатиме викликам української географії.

В компанії запевнили, що нові сорти дадуть змогу українським аграріям отримувати гарантовано стабільну врожайність та забезпечать вищу маржинальність бізнесу. Їх розробка вже на фінальному етапі. Цьогоріч їх реєструють, наступного року вже вироблятимуть, а ще через рік почнуть розмножувати та реалізовувати.

«Тоді ці прекрасні сорти пшениці з’являтимуться у посівах кращих українських агровиробників. Купуйте українське: з німецьким корінням, з українським загартуванням», – зазначив Сергій Чеботарьов.

Він наголосив, що чотири нові сорти вирішуватимуть саме українські завдання, що дуже важливо навіть попри те, що всі імпортні сорти/гібриди, які завозять в Україну, протестовані. Адже адаптивність має велике значення.

 


Поділитися текстом в мережах:
Репости вітаються !
>>> Підписуйтесь на нашу Фейсбук-сторінку
>>> Читайте нас в Telegram
>>> Підбірка новин сайту в GoogleNews
>>> Статті з газети Фермер Придніпров'я
Новини ОТГ