НОВІ СОРТИ ЗЕРНОВИХ ДЛЯ ВИРОЩУВАННЯ В УМОВАХ ПОСУХИ

За матеріалами інтернет-видань 31.08.2024 110

 

Презентували нові сорти зернових для вирощування в умовах посухи

Нові сорти зернових культур та технології обробітку в умовах посухи презентували на міжнародному “Дні поля”. Він відбувся на науково-інноваційному полігоні Інституту сільського господарства біля села Созонівка Кропивницького району. Про це повідомляє Суспільне, пише agronews.ua.

Зібрались 200 аграріїв, науковців і виробників сільгосптехніки з Черкаської, Полтавської, Дніпропетровської, Кіровоградської областей та Туреччини.

Які сорти зернових культур краще вирощувати та які технології використовувати під час посухи, учасникам міжнародного “Дня поля” пояснювали науковці Інституту сільського господарства з Кіровоградщини. Заступник директора Віталій Іщенко розповідав про вирощування сої – культури, посухостійкої на початку росту. Він радить аграріям сіяти більш пізні сорти “Камея” та “Феєрія” селекції інституту.

“Навіть в умовах жорсткої посухи та відсутності дощів протягом тривалого періоду вони стоять зелені, сформували боби та насіння у бобах, відбувається повноцінний налив. Тобто дані сорти є високопродуктивними і досить технологічними у плані виробництва”.

 

 


Поділитися текстом в мережах:
Репости вітаються !
>>> Підписуйтесь на нашу Фейсбук-сторінку
>>> Читайте нас в Telegram
>>> Підбірка новин сайту в GoogleNews
>>> Статті з газети Фермер Придніпров'я
Новини ОТГ