Новомосковськ налагоджує співпрацю з іспанцями

За матеріалами інтернет-видань 21.06.2023 324
Новомосковськ налагоджує співпрацю з іспанцями

Представники Новомосковської громади Дніпропетровщини організували ознайомчу зустріч у Країну Басків. Це край на північному сході Іспанії. Він має три провінції, де  існують культурний центр Більбао, знамениті серферські осередки, видовищні природні заповідники та села. Повідомив Сергій Рєзнік, міський голова Новомосковська.
Він, зокрема, зазначив, що придніпровці поспілкувалися з президентом EUDEL - Асоціації муніципалітетів Країни Басків - Горкою Уртараном. За його словами, Європа розуміє значення перемоги України для майбутнього демократії у всьому світі. Тому підтримка українців в умовах війни стає для іспанців важливим критерієм боротьби за демократичний простір.

"Нас чекає більш тісна та безпосередня співпраця з муніципалітетом міста Більбао у межах проекту реконструкції водогону та очисних систем нашого міста. Більбао мають значний досвід у цій сфері", - зазначив Сергій Рєзнік.

У ході візиту до країни Басків представники Новомосковської громади  познайомилися з керівництвом Водного Консорціуму Більбао. Водний Консорціум Більбао забезпечує водою близько 1,1 млн. мешканців з 97 муніципалітетів. Мережа, яку утримує Консорціум - 3614 км та бюджет на рік більше 200 млн. євро. Технічний прорив і повну модернізацію вони зробили за останні півтора десятки років.
Під час робочих зустрічей напрацьована домовленість про технічний проектний супровід Новомосковського водоканалу. Для цього  Водний  консорціум виділить фахівців. Таким чином, у Новомосковську відбудеться  капітальний ремонт та реконструкція водопостачання та водовідведення.


Поділитися текстом в мережах:
Репости вітаються !
>>> Підписуйтесь на нашу Фейсбук-сторінку
>>> Читайте нас в Telegram
>>> Підбірка новин сайту в GoogleNews
>>> Статті з газети Фермер Придніпров'я
Новини ОТГ