Одещина вирощує овочі і баштанні завдяки втіленню меліоративної реформи

За матеріалами інтернет-видань 10.07.2024 316
Одещина вирощує овочі і баштанні завдяки втіленню меліоративної реформи

Як зазначають у СФГ «Ратушненко М.І.», що діє в Одеській області, господарство завдяки зрошенню почало вирощувати овочі та баштанні культури. Хоча тривалий час спеціалізувалося на виробництві зернових та технічних культур.

"В цьому році на поливі вже виростили та продали врожай з трьох гектарів ранньої картоплі та декілька днів тому закінчили збирання врожай ріпаку зі 100 гектарів. Також, саме зараз відбувається процес збору врожаю з десяти гектарів ярої цибулі. На підході ще п’ять гектарів озимої цибулі та десять гектарів кавуна», – наголосили в ОВК «Вода життя».

В Одещині ОВК «Вода життя» дає можливість фермерам впроваджувати сучасні технології зрошення, що сприяють збереженню водних ресурсів і підвищенню ефективності своєї сільськогосподарської діяльності. В умовах посушливого клімату Бессарабії це - невіддільна складова успіху та продовольчої безпеки регіону й всієї країни.
Загалом в Одещині планується створити 12 ОВК. Станом на сьогодні офіційно зареєстровано 8 ОВК, інші – в процесі створення.
 

Відомо, що у межах втілення реформи меліоративної системи у 2022 році на Одещині було створено першу ОВК та другу в Україні. Водокористувачі Суворовської зрошувальної системи Ізмаїльського району об’єдналися та утворили об’єднання «Вода життя». Це дало їм можливість у 2023 році залучити інвестиції (міжнародна грантова програма USAID – Агро) для подальшого відновлення меліоративної інфраструктури та збільшити площі зрошення до 10 тис.га.

Департамент аграрної політики, продовольства та земельних відносин ООДА

 

 


Поділитися текстом в мережах:
Репости вітаються !
>>> Підписуйтесь на нашу Фейсбук-сторінку
>>> Читайте нас в Telegram
>>> Підбірка новин сайту в GoogleNews
>>> Статті з газети Фермер Придніпров'я
Новини ОТГ