Один день активних бойових дій дорівнює до 30 днів розмінування

За матеріалами інтернет-видань 23.05.2022 724

За словами заступниці міністра внутрішніх справ України Мері Акопян, наразі вибухонебезпечні  предмети  забруднюють  територію близько 300 тис. квадратних кілометрів. Це в десятки разів більша кількість,  ніж має міжнародний досвід. Виходячи з того, що один день активних бойових дій дорівнює до 30 днів розмінування, за найоптимістичнішими прогнозами нам необхідно 5-7 років до повного розмінування.
Як повідомила Мері Акопян, з початку широкомасштабного російського вторгнення в Україну, на території нашої держави знешкоджено майже 114 тис. вибухонебезпечних предметів. У тому числі майже 2 тис. авіаційних бомб. Рятувальники обстежили територію понад 22 тис. гектарів.  В середньому щодня піротехнічні підрозділи ДСНС вилучають від двох до п'яти тисяч вибухонебезпечних предметів.
Заступниця міністра нагадала, що створено Міжнародний центр з гуманітарного розмінування.

"Власне метою заснування цього центру є, зокрема, й залучення міжнародної допомоги: фахової, технічної та фінансової. Уже майже 20 іноземних організацій відгукнулись і проходять сертифікацію для роботи в Україні», – зазначила Мері Акопян.

І додала, що декілька команд уже прибули в Україну й з цього тижня  почнуть роботу у різних регіонах країни.


Поділитися текстом в мережах:
Репости вітаються !
>>> Підписуйтесь на нашу Фейсбук-сторінку
>>> Читайте нас в Telegram
>>> Підбірка новин сайту в GoogleNews
>>> Статті з газети Фермер Придніпров'я
Новини ОТГ