Один із викликів збирання врожаю для фермерів Херсонщини - зберігання збіжжя

За матеріалами інтернет-видань 08.06.2024 334
Один із викликів збирання врожаю для фермерів Херсонщини - зберігання збіжжя

За словами Oleksandrа Prokudinа, голови Херсонської ОДА, аграрії області розпочали збір ранніх зернових.
На його думку, одним з викликів цьогорічної посівної є належне зберігання врожаю. Адже окупанти знищили ангари та склади. І жоден елеватор не працює.
Втім, фермери Херсонського та Бериславського районів одними з перших отримали необхідну допомогу. Майже сотню модульних зерносховищ передали Міністерство аграрної політики та продовольства України й Продовольча та сільськогосподарська організація ООН (FAO).

 

"Сільгоспвиробники самостійно вже встановили перші конструкції, які можуть забезпечити зберігання до тисячі тонн збіжжя. Їх основні переваги - мобільність та легкість монтажу. Зібрати сховища можна протягом доби", - зауважив очільник області.

Він додав, що через воєнні реалії та відсутність коштів на відновлення складів аграрії змушені шукати альтернативні методи зберігання врожаю. Деякі фермери використовують рукава, але це потребує дороговартісного обладнання для завантаження та розвантаження.
Щоб підтримати фермерів, наступного тижня планується безкоштовно розподілити 204 рукави для зберігання понад 40 тисяч тонн збіжжя.


Поділитися текстом в мережах:
Репости вітаються !
>>> Підписуйтесь на нашу Фейсбук-сторінку
>>> Читайте нас в Telegram
>>> Підбірка новин сайту в GoogleNews
>>> Статті з газети Фермер Придніпров'я
Новини ОТГ