Одна із сільрад Вінниччини прийняла рішення замість садів «ростити» котеджі

За матеріалами інтернет-видань 10.01.2023 440
Одна із сільрад Вінниччини прийняла рішення замість садів «ростити» котеджі

Вінницька обласна прокуратура  повідомила, що  Якушинецька сільрада Вінницького району  порушила інтереси держави у сфері землекористування і містобудівної діяльності.
 11 листопада 2022року на сесії сільради  затверджено Детальний план території для індивідуального садівництва, який є складовою частиною генерального плану населеного пункту та передбачає розміщення на згаданих землях:
•    22-х садових ділянок для забудови садовими будинками не вище 2 поверхів;

•    адміністративної будівлі з магазином змішаної групи товарів та медпунктом;

•    місць для паркування автомобілів, тощо.
Фактично  передбачаласяся зміна функціонального та цільового призначення 4,3 га земельних ділянок, які відносяться до земель сільськогосподарського призначення і наразі перебувають у приватній власності фізичних та юридичних осіб з цільовим призначенням «для ведення особистого селянського господарства», під забудову.
Примітно, що земля, яку планувалося  перетворити на котеджне містечко, розташована на березі водойм та самих водних об’єктів, що є притоками Вишенського озера у Вінниці, і  є спільною водною системою з річкою Південний Буг.  
У підсумку рішення  сесії  Якушинецької сільської ради від 11.11.2022 № 936 про затвердження Детального плану території для індивідуального садівництва визнано протиправним та нечинним. Наразі судом відкрито провадження у вказаній справі.



 


Поділитися текстом в мережах:
Репости вітаються !
>>> Підписуйтесь на нашу Фейсбук-сторінку
>>> Читайте нас в Telegram
>>> Підбірка новин сайту в GoogleNews
>>> Статті з газети Фермер Придніпров'я
Новини ОТГ