Ой літо, літечко спекотне!

Микола Нечипоренко 14.06.2022 406

                             

Це вже майже не новина для Дніпропетровщини, а постійне й щоденне явище: окупанти-рашисти «здалеку» обстрілюють ракетками та реактивними снарядами населені пункти Зеленодольської громади та місто Зеленодольськ. Але те, що сталося буквально сьогодні, інакше, як жахом не назвати: вороги вдарили «Ураганами» та «Градом» по парку Зеленодольська саме тоді, коли там перебувало й відпочивало чимало місцевого люду. Ясна річ, багато хто проводив свій вільний час з дітьми, знайомими та рідними. Зеленодольській міській раді нічого не залишалося, як звернутися до земляків відмовлятися нині від дозвілля та розваг у зонах традиційно масового скупчення народу. Отож і на пляжах також. А далі місцева влада взагалі радить жителям міста та кількох довколишніх сіл евакуйовуватися від біди подалі. І сьогодні звідси уже переїжджають переважно по-сусідству у Кривий Ріг.

Виходить, чекали-чекали теплого літа, вважайте купального, якщо й не курортно-оздоровчого сезону, а проклятущі російські окупанти відбирають і його у нас. Позбавляють можливості людям змістовно, з користю для здоров”я та сімейно-родинного відпочинку використовувати завжди чудесну у нас пору року. Доступ до Азовського моря тимчасово, як то кажуть, відсутній. І одне діло, що й раніше купатися рекомендували лише на водоймах, обладнаних рятувальними постами та медичними службами і тому подібним, але ж щойно начальник рятувально-водної станції одного з пляжів Дніпра Віктор Філатов сповістив, що у зв”язку з воєнним станом купатися на пляжах області взагалі заборонено. Позаяк постійно існує загроза ракетних та інших обстрілів місць масового відпочинку й дозвілля населення. Що слідом підтвердила також і  Державна Служба з надзвичайних ситуацій.

Не випадково, зрештою, і начальник Нікопольської районної воєнної адміністрації Євген Євтушенко, «вотчина» котрого межує зі Зеленодольською ОТГ, слідом звернувся до земляків з закликом не лише не відвідувати пляжі регіону, а й уникати прогулянок набережними та взагалі поблизу Каховського моря. Вважайте, що купальний сезон не бажаний, точніше небезпечний зараз, і тому цього літа, котре уже перегріває нас спекою, відміняється. Війна, затіяна здурілим путіним, замахнулася, повторюємо, і на наше право на відпочинок та оздоровлення. Дійсно ж бо усі пляжі області наразі офіційно закриті. От щойно надійшло повідомлення, що і в межах колишнього Павлоградського району додатковим розпорядженням органів місцевого самоврядування заборонено на берегах Самари та Вовчої влаштовувати пляжний відпочинок. Купатися та грітися і смагнути на сонечку сьогодні таки «розкіш» винятково для любителів гострих відчуттів та адреналіну. В усякому випадку неслухняних наперекір забороні купальників за свідченням правоохоронних органів аж в тричі тепер менше, ніж зазвичай було раніше. У нас по суті й вибору не залишається,  як бажати «лідеру»-недопалку рашистів самому якомога швидше від задухи та спеки здохнути.


Поділитися текстом в мережах:
Репости вітаються !
>>> Підписуйтесь на нашу Фейсбук-сторінку
>>> Читайте нас в Telegram
>>> Підбірка новин сайту в GoogleNews
>>> Статті з газети Фермер Придніпров'я
Новини ОТГ