Окупанти у громаді Запоріжжя наказують освітянам готуватися до 9 травня, а на Херсонщині виганяють людей із домівок

За матеріалами інтернет-видань 27.04.2022 1764

У одній з окупованих громад Запоріжжя рашисти погрозами змушують вчителів з 2 травня відновити навчання за російською програмою. Про це повідомила у FB Уповноважена Верховної Ради України з прав людини Людмила Денісова.
Вона, зокрема, зазначила, що за інформацією від партнерських правозахисних організацій, які здійснюють моніторинг ситуації на тимчасово окупованих територіях України, з метою уникнення співпраці з ворогом кілька десятків освітян були змушені звільнитися.
Однак так звана «начальник відділу освіти селищної ради», яка пішла на співпрацю з рашистами, погрозами та шантажем вимагає від вчителів вийти на роботу. У розмовах з батьками вона погрожує позбавити випускників атестату про середню освіту.
Освітянам також «наказано» готувати у школах «свято» до 9 травня за всіма канонами російської пропаганди.
Залучення дітей до навчання поблизу зони активних бойових дій несе пряму загрозу їхньому життю та безпеці та є прямим порушенням статті 38 Конвенцією ООН про права дитини.
Крім того, Людмила Денісова оприлюднила, що на тимчасово окупованій території Херсонської області у селищі міського типу Велика Олександрівка окупанти змушують місцеве населення до 28 квітня залишити домівки.
До жителів, які не виконають злочинний наказ рашистів, буде застосовано примусову евакуацію.


Поділитися текстом в мережах:
Репости вітаються !
>>> Підписуйтесь на нашу Фейсбук-сторінку
>>> Читайте нас в Telegram
>>> Підбірка новин сайту в GoogleNews
>>> Статті з газети Фермер Придніпров'я
Новини ОТГ