Окупанти вели наступи біля Веселої Долини, Зайцевого та Водяного - Генштаб ЗСУ

За матеріалами інтернет-видань 01.09.2022 528
На зображенні може бути: 7 людей, дитина, люди стоять, у приміщенні та текст
🇬🇧 Оперативне оновлення щодо #російського_вторгнення на 06.00, 1 вересня 2022 року.
Слава Україні! Триває сто дев'яностий (190) день героїчного спротиву українського народу російському військовому вторгненню.
Ворог зосереджує зусилля на встановленні повного контролю над територією Донецької області, а також утриманні захоплених частин Луганської, Донецької, Херсонської, Харківської, Запорізької та Миколаївської областей.
Ворог продовжує здійснювати повітряні та ракетні атаки по військових та цивільним об'єктах на території нашої Держави.
На Волинському та Полісському напрямках ситуація залишається незмінною. Підрозділи Збройних Сил республіки білорусь продовжують виконувати завдання щодо посилення захисту відрізку білорусько-українського кордону у Брестській та Гомельській областях.
Загроза нанесення ворогом ракетних та авіаударів з території та повітряного простору республіки білорусь залишається.
На Сіверщині ворог продовжує утримувати окремі підрозділи збройних сил рф у прикордонних районах Брянської та Курської областей. Ворог, використовуючи ствольну артилерію, обстрілював цивільну та військову інфраструктуру в районах населених пунктів Кам'янської Слободи та Залізного Мосту Чернігівської області.
На Харківському напрямку, використовуючи танки, бойові машини, ствольну та реактивну артилерію, ворог обстрілював позиції наших військ та цивільну інфраструктуру в районах населених пунктів Кленове, Деменціївка, Руські Тишки, Великі Проходи, Петрівка, Перемога, Байрак, Шевелівка. Продовжує проведення повітряної розвідки з використанням безпілотних літальних апаратів.
На Слов'янському напрямку здійснив обстріли із застосуванням танків, ствольної артилерії та МЛРС в районах населених пунктів Краснопілля, Вірнопілля, Грушуваха. Проводили повітряну розвідку з використанням БПЛА.
На Донецькому напрямку ворог продовжує вести активні бойові дії, зосереджуючи основні зусилля на Бахмутському та Авдіївському напрямках. Вправляє вогневий вплив та намагається покращити тактичне положення, активно проводить повітряну розвідку.
На Краматорському напрямку обстріли з застосуванням ствольної та ракетної артилерії в районах населених пунктів Райгородок, Берестове, Роздолівка, Тетянівка, Мала Піскунівка, Верхньокам'янське, Івано-Дар'ївка, Сіверськ.
У напрямку Бахмута обстріли військової та цивільної інфраструктури в районах населених пунктів Бахмутське, Соледар, Яковлівка, Майорськ, Діліївка. Ворожі підрозділи намагалися вести наступальні бої в районах населених пунктів Весела Долина та Зайцеве.
На Авдіївському напрямку здійснили обстріли із застосуванням ствольної, реактивної артилерії та танків в районах населених пунктів Опитне, Первомайське, Нью-Йорк. Ворог наніс авіаудари по районах населених пунктів Времівка, Нескучне, Олександропіль.
На Новопавловському напрямку обстрілював позиції наших військ із застосуванням танків, ствольної артилерії та множинних ракетних систем в районі населеного пункту Золота Нива. В районі населеного пункту Мар'їнка було здійснено авіаудар. Вів наступальний бій в районі населеного пункту Водяне, але безуспішно.
У Запорізькій області обстрілював позиції захисників України із застосуванням ствольної та реактивної артилерії, танків в районах населених пунктів Новопіль, Ольхівське, Гуляйполе, Новоданилівка, Новояковлівка, Дорожнянка, Зелене Поле, С харівне, Білогір'я.
На Південнобузькому напрямку ворог концентрує основні зусилля на утриманні зайнятих позицій. Ворог вживає заходів для поповнення втрат. Проводили обстріли з застосуванням танків, ствольної та реактивної артилерії вздовж лінії зіткнення. Обстрілені об'єкти цивільної та військової інфраструктури в районах населених пунктів Степова Долина, Новомиколаївка, Степове, Партизанське, Андріївка, Мирне, Прибузьке, Миколаївка, Зоря, Луч, Іванівка, Князунка. З метою проведення повітряної розвідки активно використовувався БПЛА у вказаному напрямку. Ворог намагається відновити логістичну підтримку своїх військ.
Корабельне угруповання ворога продовжує зосереджувати свої зусилля на проведенні розвідки та блокуванні цивільного судна в північно-західній частині Чорного моря.
Віримо в ЗСУ! Разом ми переможемо!
Слава Україні!

Поділитися текстом в мережах:
Репости вітаються !
>>> Підписуйтесь на нашу Фейсбук-сторінку
>>> Читайте нас в Telegram
>>> Підбірка новин сайту в GoogleNews
>>> Статті з газети Фермер Придніпров'я
Новини ОТГ