Оновлені ціни на зернові в Україні

За матеріалами інтернет-видань 12.08.2024 121

 

Озвучено оновлені ціни на зернові в Україні

В AgroMarket UUB від Української універсальної біржі оновлено підсумки за період 2 – 8 серпня, повідомляє agronews.ua..

Внутрішній ринок

На ринку зернових та олійних культур індикативи закрилися зростанням на завершення періоду. Тривала посуха в деяких регіонах країни викликала занепокоєння щодо майбутнього врожаю кукурудзи, що підтримувало ціни. Однак, стриманий внутрішній попит та зниження цін на експортному ринку чинили протилежний вплив.

«Вартість на пшеницю формувалася під впливом кількох протилежних факторів: зростаючий внутрішній попит, обмежена пропозиція на внутрішньому ринку та знижувальна цінова динаміка на експортному ринку. Високі температури на півдні та сході України негативно вплинули на посіви сої та соняшника, що призвело до зниження очікуваного врожаю. Це, в свою чергу, підтримує високий рівень цін. Фермери ж, через невизначеність щодо кінцевого обсягу врожаю, поки що стримуються від укладання угод. За короткостроковим прогнозом індикативи на внутрішньому ринку сільськогосподарських культур знаходитимуться на сформованому рівні з подальшим помірним укріпленням», – зазначають аналітики УУБ.

Цінові індикативи AgroMarket UUB станом на 8 серпня:

  • кукурудза – 6 692,50 грн/т (+1,65%);
  • пшениця 2 класу – 7 234,64 грн/т (+1,80%);
  • пшениця 3 класу – 6 689,70 грн/т (+0,16%);
  • пшениця 4 класу – 6 013,81 грн/т (+1,21%);
  • соя – 17 819,40 грн/т (+0,15%).

Українська універсальна біржа продовжує активно працювати на аграрному ринку та пропонує новий рівень сервісу: організований ринок зернових та олійних – БІРЖОВІ ТОРГИ АГРОПРОДУКЦІЄЮ ВІД УУБ. З детальною інформацією можна ознайомитися за посиланням.

Img 8303

Зовнішній ринок

Сприятливі погодні умови в основних зернових районах США спричинили зниження цін на ф’ючерси. Очікується, що найближчий звіт USDA підтвердить покращення прогнозів щодо врожаю кукурудзи та сої.

«Ф’ючерси на пшеницю відображали також послаблення. Довгострокова перспектива для цін на зерно в Чорноморському регіоні позитивна через очікування меншого врожаю, проте короткостроково ціни стримуються загальною ситуацією на світових ринках. Вереснева пшениця в Чикаго подешевшала на 3/4 цента до $5.37/bu, у вересневому Канзас-Сіті подешевшала на 4 центи до $5.51/bu, а у вересні Міннеаполіс закрився на 1/2 цента до $5.85/bu», – додають аналітики УУБ.

Щоб ознайомитися з оглядом цінових індикативів ринку, перейдіть у безкоштовний чат-бот для купівлі та продажу аграрної продукції в Телеграм –AgroMarket UUB, далі – «поділитись номером» і обираєте розділ «Аналітика».


Поділитися текстом в мережах:
Репости вітаються !
>>> Підписуйтесь на нашу Фейсбук-сторінку
>>> Читайте нас в Telegram
>>> Підбірка новин сайту в GoogleNews
>>> Статті з газети Фермер Придніпров'я
Новини ОТГ