Херсонський фермер вирощує кавуни у Львівській області

За матеріалами інтернет-видань 12.08.2024 126

 

Фермер з Херсонщини вирощує кавуни на Львівщині

Степан Горбяк – фермер із Херсонської області, який займався вирощуванням кавунів на своїй малій Батьківщині, а тепер перевів свою діяльність на Львівщину після повномасштабного вторгнення рф. Про це повідомляє Добросинсько-Магерівська громада, пише agronews.ua.

Ворог забрав все, що було в його родини, – 400 гектарів землі, сільськогосподарську техніку, житло. Залишивши на тимчасово окупованій території все нажите майно, фермер із дружиною спробував на наших піщаних грунтах вирощувати баштанні культури.

На території Бишківського старостинського округу Добросинсько-Магерівської громади біля Гарайцю Степан Павлович підготував та обробив 4 гектари землі, на яких цьогоріч виростив кавуни двох сортів, дині, солодкий перець, помідори.

Що цікаво, раніше фермер вирощував кавуни на Херсонщині, і привозив їх на Львівщину, їх тут чекали, бо знали пана Степана. А тепер через війну є можливість просто на полі посмакувати солодкою ягодою, вирощеною фермером.

Пан Степан одразу на полі пропонує дегустувати один із сортів кавунів – тамтам, яскраво-червоний в розрізі, соковитий та солодкий.

“Ще кілька днів, огудиння опаде донизу, та смугасті ягоди добре покажуться на баштані, це означатиме, що вони дозріли,“- розповідає Степан Павлович.

Господар охоче розповідає про те, як саджали перші насінини, обробляли від бур’янів, ділиться секретами вирощування. Та чи буде цьогорічний врожай прибутковим, фермер сумнівається, каже, що хоч би вийти без збитків на перший рік – то вже буде добре.

 


Поділитися текстом в мережах:
Репости вітаються !
>>> Підписуйтесь на нашу Фейсбук-сторінку
>>> Читайте нас в Telegram
>>> Підбірка новин сайту в GoogleNews
>>> Статті з газети Фермер Придніпров'я
Новини ОТГ