Оновлений прогноз погоди: в найближчі дні в Україні пік спеки. Її апогей припаде на 14 - 17 липня

Микола Ясень 09.07.2024 296

Але місцями з рятівними дощами

Завтра 10 липня є ймовірність дощів з грозами на північному сході України.

Це Полтавщина, Харківщина, Сумщина. Скоріше опади з'являться ввечері у середу, повідомила синоптикиня Наталка Діденко у соцмережах.

"Найближчої ночі також локальні дощі можливі у західних областях. Ще трохи спасенних дощів може бути сьогодні пізно ввечері вздовж смуги Харківщина-Полтавщина-Дніпропетровщина-Херсонщина. Та й все. Домінуватиме все ж в більшості областей України суха спекотна погода", - написала вона.

Температура повітря 10 липня становитиме на заході та півночі +30...34°С. У центральних областях, у південній частині та на сході України прогнозують +33...37°С, де-інде спека сягне +36...39°С.

У Києві 10 липня пануватиме суха спекотна погода з температурою повітря +30...33°С. Надалі спека посилиться. Триватиме довго. Пік спеки очікується 14-17 липня.

ОТЖЕ ПІК СПЕКИ ПРИПАДЕ НА 14 - 17 ЛИПНЯ

"Цінуємо те, що маємо хорошого коло себе, допомоги зараз потребують багато людей, озираємося, не даємо заганяти себе в безнадію, нам ще багато роботи на найкращий результат", - додала Діденко.

Рекордна спека останніми днями спричинила сотні смертей, а також численні лісові пожежі у Європі та Азії. У Сполучених Штатах Америки також фіксують аномально високі температури.


Поділитися текстом в мережах:
Репости вітаються !
>>> Підписуйтесь на нашу Фейсбук-сторінку
>>> Читайте нас в Telegram
>>> Підбірка новин сайту в GoogleNews
>>> Статті з газети Фермер Придніпров'я
Новини ОТГ