Оперативна ситуація на фронтах та втрати ворога на 6-ту ранку 14 січня, - Генштаб ЗСУ

За матеріалами інтернет-видань 14.01.2023 625
На зображенні може бути: 2 людини та на відкритому повітрі

     Слава Україні! Розпочався триста двадцять п'ятий день героїчного протистояння Української нації російському військовому вторгненню.

     Нападаючи на населені райони, ворог продовжує руйнувати інфраструктуру та будинки цивільного населення, тим самим порушуючи норми Міжнародного гуманітарного права, закони та звичаї війни.
За минулу добу ворог завдав 15 авіаударів та 5 ракетних ударів, 2 з них по цивільній інфраструктурі міста Костянтинівка Донецької області. Він здійснив понад 95 атак з МЛРС, зокрема на Херсон.
Небезпека повітряних та ракетних атак нікуди не зникла на всій території України. Закликаємо не ігнорувати сигнали повітряного попередження.
      Основні зусилля ворог продовжує зосереджувати на спробах захопити Донецьку область в межах адміністративного кордону. Продовжує просуватися в напрямку Бахмута.
Противник також веде невдалі наступальні дії на Авдіївському напрямку. На Куп'янському та Лиманському - не припиняють спроби покращити тактичне положення.
     За минулу добу підрозділи Сил оборони України відбивали атаки окупантів в районах населених пунктів Плошанка, Білогорівка та Червонопопівка на Луганщині та Роздолівка, Сіль, Красна гора, Бахмут, Кліщіївка, Водяне, Кремінна, Побєда, Майорськ, Мар'їнка та Велика Новосілка в Донецькій області.
   Волинська, Полісся, Сіверська та Слобожанська дідбниці: наступальних груп ворога не виявлено. Водночас ворожим обстрілам піддалися райони населених пунктів Михайлівка та Янжулівка Чернігівської області; Попівка, Яструбщина, Студенок та Павлівка – Суми та Огірцеве, Вовчанськ, Бударки, Малі Проходи, Зелене, Нескучне, Ілеча, Тернова, Білий Колодязь, Бологівка, Дворічна та Григорівка в Харківській області.
       Куп'янська вісь: ворог обстрілював райони населених пунктів Вільшан, Куп'янськ, Орлянка, Кислівка, Петропавлівка, Крохмальне, Табаївка, Берестов у Харківській області та Стельмахівка на Луганщині.
Вісь Лимана: обстріляли Макіївку, Невське та Червонопопівку Луганської області.
      Вісь Бахмут: Спірне, Білогорівка, Роздолівка, Яковлівка, Соледар, Красна гора, Бахмут, Кліщівка, Біла гора, Верхньокам'янське, Веселе, Курдюмівка, Дружба та Північне Донецької області постраждали.
Вісь Авдіївки: ворожий вогонь був у Красногорівці, Авдіївці, Георгіївці, Мар’їнці, Бердичі, Водяне та Новомихайлівці Донецької області.
     Вісь Новопавлівка: від ворожого вогню постраждали Вугледар, Времівка та Золота Нива в Донецькій області.
   Запорізька вісь: ворог обстріляв з танків, мінометів, ствольної та ракетної артилерії райони населених пунктів Вільне Поле Донецької області; Гуляйпільське, Дорожнянка, Залізничне, Гуляйполе, Шевченко, Чарівне, Мала Токмачка, Новоданилівка, Оріхівське, Кам'янське, Зелений Гай та Малинівка Запорізької області.
    Херсонська осі: обстріляли Золота Балка, Гаврилівку, Львове, Садове та Херсон, зокрема.
Окупанти посилюють контрсаботажні та контррозвідувальні заходи на тимчасово окупованих територіях. Зокрема, у населеному пункті Велика Лепетиха Херсонської області проводяться випадкові перевірки телефонів місцевих мешканців на наявність фото та відео російської військової техніки. Станом на 12 січня 2023 року 3 цивільних затримано та доставлено до невідомого місця призначення.
Українська авіація нанесла 9 ударів по районах, окупованих окупантами, а підрозділи ракетно-артилерійських військ Сил оборони України вразили 2 точки управління, 8 областей концентрації живої сили, зенітно-ракетний комплекс колишні, 3 склади боєприпасів, а також 2 інших важливих ворожі об'єкти за минулу добу.
Вірте в ЗСУ! Вірте в Україну! Об'єднані, ми переможемо!
Слава Україні!
На зображенні може бути: текст «reHepaлbHий wTa6 3c yKpaйHи iHфopmye npoTRrom 24.02.22 OPIEHTOBHI BTpaTи npoTиBHиKa cKлaли: лKBAoBaHo oco6oBoro cKлaAy +530 114660 LIQUIDATED PERSONNEL TAHKIB +6 3104 TANKS 6oйoBиx 6poHboBaHиx mawиH ARMOURED PERSONNEL VEHICLE apTилepйcbKиx cиcTem pc3B +4/0 2090 1437 ARTILLERY SYSTEMS MLRS 3aco6и nno ANTI-AIRCRAFT WARFARE SYSTEMS 286/278 ΛΙΤΑΚΙΒ/ΓΕΛΙΚΟΠΤΕΡΙΒ AIRCRAFT/HELICOPTERS +2 1867 6nлa onepaTиBHo-TaKTи4Horo piBHR UAV OPERATIONAL TACTICAL LEVEL 723 CRUISE MISSILES KpилaTi paKeTи Kopa6л /KaTepи WARSHIPS/BOATS aBTomo6лbHa TEXHIKA TA uиcTepHи nmm +13 4846 VEHICLES FUEL TANKS cneuaлbHa TEXHIKA SPECIAL EQUIPMENT»

Поділитися текстом в мережах:
Репости вітаються !
>>> Підписуйтесь на нашу Фейсбук-сторінку
>>> Читайте нас в Telegram
>>> Підбірка новин сайту в GoogleNews
>>> Статті з газети Фермер Придніпров'я
Новини ОТГ