Отримуйте послуги Пенсійного фонду і вдома за місцем свого проживання

Микола Ясень 10.08.2024 111

Як замовити виїзний прийом

У Пенсійному фонді на цей рахунок дали роз'яснення. Адже поки н аші законотворці підвищують вік для виходу на пенсію, множиться число маломбільних пенсіонерів, які називають себе невихідними. Не в тому розумінні, що не мають вихідних днів, а в тому, що не свиходять з дому. Звичайно, що через всілякі фізичні ушкодження чи недуги, тобто перебувають на інвалідності, а також і через всілякі захворювання і тому подібне. Так що викликати багатьом працівників Пенсійного фонду до себе додому, щоб вирішити те чи інше питання, це сьогодні не розкіш, а необхідність. Тож теперішні нововведення на цей рахунок требе лише ваітати.

 

Оформлення інвалідності

А Пенсійний фонд України віднині запроваджує нові підходи щодо обслуговування маломобільних пенсіонерів, забезпечуючи їм доступ до пенсійних послуг безпосередньо за місцем проживання. Ця ініціатива спрямована на підвищення якості життя осіб з інвалідністю, літніх та потребуючих стороннього догляду.

Як повідомляється на сайті Пенсійного фонду, визначено три основні формати надання послуг. Отже:

Перший – це стаціонарне обслуговування у сервісних центрах Фонду та віддалених робочих місцях у територіальних громадах та ЦНАПах.

Другий - віддалене обслуговування через веб-портал електронних послуг (portal.pfu.gov.ua) та мобільний додаток "Пенсійний фонд".

А третій – це проведення виїзних прийомів за місцем проживання чи перебування маломобільних громадян.

 

Люди з інвалідністю

У ПФУ зазначили, що наразі фахівці можуть здійснювати виїзні прийоми не лише у житлових приміщеннях, а й у закладах охорони здоров'я та соціального захисту, де можуть перебувати маломобільні пенсіонери.

Для організації виїзного прийому достатньо звернення самого пенсіонера, його представника, родичів чи навіть представників органів влади чи установ, у яких перебуває особа. Після цього фахівець ПФУ погоджує дату та час візиту, а також інформує пенсіонера, які документи можуть знадобитися.

Важливо відзначити, що ця послуга є безкоштовною і дозволяє забезпечити всім громадянам рівний доступ до пенсійних послуг. Крім того, ПФУ активно розвиває мережу сервісних центрів у всій країні. Детальну інформацію про розташування та контакти цих центрів можна знайти на офіційному сайті Фонду.

Пенсії з інвалідності в Україні


Поділитися текстом в мережах:
Репости вітаються !
>>> Підписуйтесь на нашу Фейсбук-сторінку
>>> Читайте нас в Telegram
>>> Підбірка новин сайту в GoogleNews
>>> Статті з газети Фермер Придніпров'я
Новини ОТГ