Озимі Січеславщини у фазі кущення
За даними управління фітосанітарної безпеки ГУ Держпродспоживслужби в Дніпропетровській області, наразі озимі в регіоні перебувають переважно у фазі кущення. Фахівці зазначають. що загибель рослин озимої пшениці у середньому становить 1%, максимально ‒ 3%. Загибель рослин озимого ячменю у середньому складає 2%, максимально ‒ 4%.
Мінлива лютнева погода у першій декаді особливо не нашкодила розвиткові посівів зернових. Під час найбільшого похолодання мінімальна температура ґрунту на глибині залягання вузла кущіння (3 см) знижувалась до 2,1º морозу і була не загрозлива для рослин озимих культур. Розрахункова критична температура вимерзання на 09 лютого для озимої пшениці у фазі кущіння становила 16,9º морозу, у фазі 3-й лист -14,9º морозу, у фазі проростання та сходи -13,9º морозу.
Крім того, зазначено, що промерзання ґрунту до 20 см та морозна погода були несприятливими для розвитку мишоподібних гризунів. Їх збільшення у цей період не виявлено.
>>> Підписуйтесь на нашу Фейсбук-сторінку >>> Читайте нас в Instagram >>> Підбірка новин сайту в GoogleNews >>> Статті з газети Фермер Придніпров'я