Паралімпійці України в перший день змагань завоювали в Парижі 4 медалі

За матеріалами інтернет-видань 30.08.2024 114
Паралімпійці України в перший день змагань завоювали в Парижі 4 медалі

 Паралімпіада-2024: на якому місці Україна та скільки медалей вже завоювала

   Паралімпіада-2024, перші медалі України / колаж: Главред, фото: Національний комітет спорту інвалідів України

   Українські паралімпійці стартували на змаганнях у Парижі та в перший ігровий день змогли завоювати чотири медалі. Про це йдеться на офіційному сайті Міжнародного паралімпійського комітету.

  , "Главред".

   У перший ігровий день 29 серпня наші спортсмени завоювали всі свої нагороди у змаганнях із плавання.

   Срібло" вибороли Антон Коль (100 м, спина, клас S1) та Ірина Пойда (200 м, вільний стиль, клас S5). А бронзові нагороди дісталися Анні Гонтар (50 метрів, вільний стиль, клас S6) та Олександру Комарову (200 м, вільний стиль, клас S5).

   Вчора, 29 серпня, змагання проводились у 12 видах спорту: бочі, голболі, стрільбі з лука, бадмінтоні, велотреку, плаванні, настільному тенісі, тхеквондо, кульовій стрільбі, волейболі сидячи, баскетболі та регбі.

   Наразі відомо, що Україна у загальному заліку займає 17 місце, але вся боротба ще попереду. На першому місці Китай, після першого дня змагань спортсмени із цієї країни вибороли 4 золоті медалі.

   Також в топ-5 входять Велика Британія, Італія, Нідерланди та Франція.

    Паралімпійські ігри 2024 (Паралімпіада-2024)

    Літні Паралімпійські ігри 2024 (офіційно — XVII літні Паралімпійські ігри) пройдуть з 28 серпня по 8 вересня 2024 року в столиці Франції Парижі. Змагання пройдуть на тих самих майданчиках, які перед цим використовувалися для літніх Олімпійських ігор 2024 року, пише Вікіпедія.

Паралімпійські та Олімпійські ігри 2024 - останні новини

Нагадаємо, 29 серпня у Парижі відбулась церемонія відкриття Паралімпійських ігор. Україну на ній представляють 140 спортсменів.

   Раніше стало відомо, що на Олімпійських іграх, які вже завершились у Парижі, українська стрибунка Ярослава Магучіх виборола золоту медаль.

    Також на Олімпіаді відзначився український боксер Олександр Хижняк, який у фіналі виграв у представника Казахстану Нурбека Оралбая.


Поділитися текстом в мережах:
Репости вітаються !
>>> Підписуйтесь на нашу Фейсбук-сторінку
>>> Читайте нас в Telegram
>>> Підбірка новин сайту в GoogleNews
>>> Статті з газети Фермер Придніпров'я
Новини ОТГ