Павлоградський район: вогнеборці провели профілактичну роботу щодо дотримання правил пожежної безпеки на полях

За матеріалами інтернет-видань 27.08.2021 140

26 серпня, співробітниками відділу запобігання надзвичайним ситуаціям Павлоградського районного управління разом з особовим складом 37 та 67 державних пожежно-рятувальних частин Головного управління ДСНС України в області проведено профілактичну роботу щодо попередження займань на полях та спалювання пожнивних залишків пшениці на території Павлоградського району та Юр’ївської селищної ради.

Надзвичайники звертались до працівників фермерських господарств з проханням дотримуватися правил пожежної безпеки під час збирання, зберігання та переробки зернових. Спілкувались з місцевим населенням, розповідали про заборону палити стерню та пожнивні залишки, розпалювати багаття, застосовувати будь-який відкритий вогонь на полях і поблизу них, а також поруч із стогами соломи та сіна. Акцентували на тому що, спалювання рослинності не тільки завдає шкоди довкіллю та здоров’ю людей, а й може перерости у неконтрольоване горіння, загрожувати знищенню будівель житлового сектору, лісовим насадженням тощо. Звернули увагу громадян на те, що випадки самовільного випалювання сухої рослинності та її залишків, порушення правил пожежної безпеки тягне за собою як адміністративну, так і кримінальну відповідальність.

Наприкінці інформаційного відпрацювання фахівці ДСНС вручали співрозмовникам листівки з попереджувальною інформацією, відповідали на хвилюючі питання громадян та прохали у випадку пожежі негайно телефонувати до Служби Порятунку за номером «101».

b56e.jpg

IMG_9884.jpg


Поділитися текстом в мережах:
Репости вітаються !
>>> Підписуйтесь на нашу Фейсбук-сторінку
>>> Читайте нас в Telegram
>>> Підбірка новин сайту в GoogleNews
>>> Статті з газети Фермер Придніпров'я

Коментарі (0)


Новини ОТГ