Пенсіонери і ВПО Грушівської ОТГ вимагають припинити мародерство гуманітарки

Григорій Давиденко 02.08.2022 1453

Презентація пректів Грушівської ОТГ | Грушівська громада

        Про це вони подали відповідні клопотання голові  Дніпропетровської ОВА Валентину Резніченку. А редакція «Фермера Придніпров’я» щойно отримала кілька звернень із Грушівської ОТГ Криворізького району. Депутат сільської ради, пенсіонер Віктор Малий попрохав:

       - Допоможіть розібратися в дуже неприємній ситуації, якої не повинно бути в часи монолітного єднання нації для відбиття московської агресії. На своєму депутатському окрузі № 3 довелося розвозити гуманітарку пристарілим. При її врученні виявили, що у трьох пакетах із п’яти не вистачає баночки шпротів. Звернувся до інших пенсіонерів, і з’ясувалося, що це не поодинокі випадки. На відповідальну за видачу допомоги Тетяну Чеботок люди скаржаться ще й за хамську поведінку. А 15 жителям Мар’їнського, які живуть у нас і прийшли за допомогою, зокрема Наталії Коростильовій, Людмилі Терещенко, Наталі Мейко, Людмилі Шемет та іншим, вона відрізала: «Вам нічого не дам! Ви там городи садите, а сюди приходите за пайком!» Ось таке «піклування». Городи люди садять, але, буває, і «прилітає» туди. Першого серпня в Грушівці рашисти бахнули по залізниці, а Мар’янському постійно перепадає.

         У другому зверненні пенсіонер Михайло Носок повідомив аналогічне: «У моєму пакеті, отриманому 30 липня, не вистачило баночки м’ясних консервів, і не лише у мене. Виходить, Т. Чеботок систематично не докладає різні продукти. Коли зателефонував їй з цього приводу, то почув у відповідь… нецензурну лайку! Образливо за село, за таке ставлення до ветеранів». Поскаржилася і пенсіонерка із Воронцовки Херсонської області Валентина Загоренко, яка з сусідкою зареєструвалася і живе в Грушівці:

        - Вже другий раз нам відмовили у видачі гуманітарки. Живемо в Грушівці постійно, бо Воронцовку обстрілюють рашисти. Якось поїхали туди на годинку, подивитися, як там хати. До нас завітали якісь волонтери, вручили допомогу і сфотографували. Потім фото побачила Т. Чеботок і заявила: «Нічого вам не дам, ви там отримали, ще й ї----а свої в апарат виставили!» Боже, я їй в матері годжуся, хіба так можна вести себе?

        На задані  за цими скаргами «ФП» питання Тетяна Чеботок спочатку сказала, що пакети отримує готові і лише роздає їх. Потім уточнила: «Ми перевіряли,  в одних пакетах те, в других – інше, то фонди так дають. Я лише видаю, а дівчата докладають у пакети фрукти і молоко. Так, нецензурна лайка була, мене довели, я послала, культурно і далеко. Тепер мені сказали, щоб ходила і оглядалася. То написала за це заяву.

          А грушівський сільський голова Сергій Мариненко попрохав насамперед подякувати благодійному фонду «Лелека Кривого Рогу»:

         - Ці люди безоплатно роблять величезну роботу, підтримують біженців і пенсіонерів у нелегкий час війни. Не виправдовую поведінку Тетяни Чеботок. Знаєте, залізних нервів нема ні в кого. А в нас і переселенці, і пенсіонери, це сотні людей, облік і т. п. Проте я їй довіряю, вона працює бухгалтером підприємства з подачі води. Буду розбиратися з ВПО, кому що не видали. А щодо претензій місцевих пенсіонерів, то 99 % задоволені допомогою. Є і невдоволені, але то може бути і наклеп.

А якщо не наклеп? Проте сільський голова чомусь не допускає такої думки. І замінити відповідальну за видачу гуманітарки не планує. Відтак пенсіонери і ВПО Грушівської ОТГ вже надіслали голові ОВА В. Резніченку електронною поштою три особистих клопотання і одне депутатське звернення. Вимога єдина: прибрати «шаражкину контору» від видачі гуманітарки в Грушівці.


Поділитися текстом в мережах:
Репости вітаються !
>>> Підписуйтесь на нашу Фейсбук-сторінку
>>> Читайте нас в Telegram
>>> Підбірка новин сайту в GoogleNews
>>> Статті з газети Фермер Придніпров'я
Новини ОТГ