Без державної підтримки аграрії не зможуть провести посів на 2023 рік

За матеріалами інтернет-видань 02.08.2022 482

Аграрії вже розпочинають підготовку до посіву озимих культур. Активний посів ріпаку розпочнеться вже за тиждень, пшениці та інших зернових — через місяць. Для закупівлі матеріалів та виконання посівних робіт потрібні кошти, яких наразі немає.  Повідомляє Роман Сластьон, гендиректор УКАБ. Про це пише growhow.in.ua.
За його словами, є сподівання, що Уряд із допомогою міжнародних партнерів віднайде можливості для запровадження програми фінансування через механізм банківського кредитування та інші фінансові інструменти.
 

"Навесні під посів ярих культур 2022 року аграрії залучили 30 млрд. грн. кредитних коштів під державні портфельні гарантії і змогли засіяти майже всі площі на контрольованій території України. Проте, програма діяла лише до 31 травня 2022. Без відновлення цієї програми аграрії не зможуть провести посів під урожай 2023 року", — зазначив Роман Сластьон.

Він, зокрема, підкреслив, що  це матиме вкрай негативні наслідки як для самих с/г виробників, їх найманих працівників, майже 7 млн. орендодавців земельних ділянок, так і для економіки у цілому.


Поділитися текстом в мережах:
Репости вітаються !
>>> Підписуйтесь на нашу Фейсбук-сторінку
>>> Читайте нас в Telegram
>>> Підбірка новин сайту в GoogleNews
>>> Статті з газети Фермер Придніпров'я
Новини ОТГ